ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμοί Ιταλία: Ένας νεκρός κι ένας αγνοούμενος

Σεισμοί Ιταλία: Ένας νεκρός κι ένας αγνοούμενος
Twitter / @alexxdlr

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ακόμη ένας αγνοείται από τις σεισμικές δονήσεις που έπληξαν την Τετάρτη την Ιταλία, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας.

Ο άτυχος άνδρας, ο οποίος ζούσε στην Καστέλ Καστάνια, έξω από την πόλη Τέραμο, τραυματίστηκε θανάσιμα, καθώς καταπλακώθηκε από τη στέγη του σπιτιού του, που κατέρρευσε εξαιτίας του σεισμού και της μεγάλης πίεσης του χιονιού, όπως μετέδωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης το τηλεοπτικό δίκτυο Canale 5.

Ο δε αγνοούμενος, καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα, η οποία προκλήθηκε από την πρώτη σεισμική δόνηση, στις 10.25 το πρωί της Τετάρτης. Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Φαμπρίτσιο Κούρτσιο ζήτησε από τους κατοίκους της κεντρικής Ιταλίας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, πολλές ορεινές περιοχές παραμένουν αποκλεισμένες εξαιτίας των συνεχών χιονοπτώσεων. Στο χωριό Αματρίτσε, πολλοί άστεγοι θα κοιμηθούν στην λυόμενη εκκλησία, διότι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να επιστρέψουν στα λυόμενα και στα τροχόσπιτα. Κάτοικοι του χωριού Πίτσολι, στην περιφέρεια Αμπρούτσο, θα περάσουν την νύχτα στο τοπικό «Παλέ ντε σπορ».

Τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και οι πυροσβέστες, κατάφεραν νωρίτερα να απεγκλωβίσουν μια γυναίκα και το μικρό παιδί της, που παγιδεύτηκαν στο σπίτι τους, το οποίο κατέρρευσε μερικώς, εξαιτίας του σεισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ