Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Β. Κορέα φοβάται η Σεούλ
Δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου άμεσα, ενδεχομένως και την ημέρα της ορκωμοσίας του νέου αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να σχεδιάζει η Βόρεια Κορέα.
Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης στη Σεούλ, η Πιονγκγιάνγκ ενδέχεται να προετοιμάζεται άμεσα για τη δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου αναβαθμισμένου πρωτοτύπου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM).
Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, είχε δηλώσει ότι η χώρα του βρίσκεται κοντά στη δοκιμαστική εκτόξευση ενός πυραύλου ICBM, ενώ τα κρατικά ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας αφήνουν να εννοηθεί ότι μια δοκιμαστική εκτόξευση μπορεί να πραγματοποιηθεί οποτεδήποτε.
Οι ειδικοί που παρακολουθούν τις εξελίξεις στο πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, θεωρούν ότι η απειλή που αντιπροσωπεύει είναι πλέον αξιόπιστη.
Η δοκιμαστική πυραυλική εκτόξευση μπορεί να συμπέσει με την επίσημη προεδρική ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, την Παρασκευή στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των νοτιοκορεατικών ΜΜΕ.
Τουρκία: Κατασχέθηκαν 10.000 αντικείμενα ιστορικής αξίας - Ανάμεσά τους και ελληνικές αρχαιότητες
23:04
Δύο συλλήψεις για πυρκαγιά από αμέλεια στη Σπάρτη Λακωνίας και στο Σαραβάλι Αχαΐας
22:52
Πανελλήνιες 2026: Στην κορυφή οι δίδυμοι του ΓΕΛ Βουνάργου - Το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισαν
22:43
Λουκέτο στο «Αλκατράζ με αλιγάτορες», στη φυλακή για μετανάστες στη Φλόριντα
22:34