ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Βουλευτής δέθηκε στο βήμα της Εθνοσυνέλευσης (pics)

Τουρκία: Βουλευτής δέθηκε στο βήμα της Εθνοσυνέλευσης (pics)
REUTERS/Stringer

Η Αϊλίν Ναζλιακά, ανεξάρτητη βουλευτής δέθηκε με χειροπέδες στο μικρόφωνο του βήματος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος που στοχεύει στην ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δένομαι στο βήμα για να πω "όχι" στις επιταγές ενός μονάχα άνδρα, αντιτίθεμαι στον εκμηδενισμό των αξιών της Δημοκρατίας και διαμαρτύρομαι εναντίον της τοποθέτησης χειροπέδων στην Εθνοσυνέλευση μέσω αυτής της συνταγματικής αναθεώρησης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

640x640 16

REUTERS/Stringer

Αυτό το νομοσχέδιο, που στοχεύει στην εγκαθίδρυση ενός προεδρικού συστήματος με ενισχυμένες εξουσίες στον επικεφαλής του τουρκικού κράτους, πυροδότησε βίαια επεισόδια κατά την διάρκεια της συζήτησής του σε πρώτη ανάγνωση. Μεταξύ των τραυματιών ένας βουλευτής που έσπασε τη μύτη του.

640x640 14

REUTERS/Stringer

640x640 15

REUTERS/Stringer

Εκ των 18 άρθρων που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, τα επτά εγκρίθηκαν με την πλειοψηφία των 3/5 στη δεύτερη ανάγνωση. Εάν υπερψηφιστούν όλα, οι βουλευτές θα κληθούν κατόπιν να ψηφίσουν μια τελευταία φορά επί του συνόλου, το οποίο θα υποβληθεί σε δημοψήφισμα την Άνοιξη εφόσον συγκεντρώσει τις απαραίτητες ψήφους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ