ΚΟΣΜΟΣ

Αυτός είναι ο ελληνικής καταγωγής δράστης της Μελβούρνης (pics&vid)

Αυτός είναι ο ελληνικής καταγωγής δράστης της Μελβούρνης (pics&vid)
Facebook/Alekos Markellos

Ελληνοαυστραλός είναι ο άνδρας που με το αυτοκίνητό του παρέσυρε πεζούς στη Μελβούρνη, προκαλώντας το θάνατο τριών ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους και ένα παιδί.

Όπως αναφέρει η heraldsun.com.au, ο δράστης ονομάζεται Δημήτρης Γκαργκασούλας , είναι 26 ετών και είναι κάτοικος του Windsor.

Οι άνδρες της αστυνομίας της Αυστραλίας πριν συλλάβουν τον 26χρονο άνδρα τον πυροβόλησαν και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της Μελβούρνης.

Υπενθυμίζεται ότι νεκροί είναι ένας άντρας και μία γυναίκα περίπου 30 ετών και ένα παιδάκι, ενώ τραυματίστηκαν άλλα 20 άτομα.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Graham Ashton επιβεβαίωσε ότι ο οδηγός του οχήματος έπεσε επίτηδες πάνω στους πεζούς (με 60 χιλιόμετρα την ώρα) σε πολυσύχναστο δρόμο της Μελβούρνης και ότι έχει συλληφθεί, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο οδηγός εμπλέκεται σε περιστατικό με επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε νωρίτερα στο Γουίντσορ, ενώ πηγές αναφέρουν ότι επιτέθηκε με το αυτοκίνητό του στους πεζούς έπειτα από καυγά που είχε με τον αδελφό του.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας ανέφερε, ότι ο 26χρονος «ήταν γνωστός στις Αρχές, καθώς πριν από λίγες ημέρες απασχόλησε την αστυνομία για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας», ενώ αστυνομίκες πηγές σημειώνουν ότι είναι χρήστης ναρκωτικών και αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο άνδρας πριν πέσει πάνω στους πεζούς είχε πάρει όμηρο και μια γνωστή του γυναίκα, η οποία κατάφερε να απελευθερωθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ