ΚΟΣΜΟΣ

Αφοσίωση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο από τον προσωπάρχη του Τραμπ, Πρίμπους

Αφοσίωση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο από τον προσωπάρχη του Τραμπ, Πρίμπους
REUTERS/ JONATHAN ERNST

Την αφοσίωσή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ορθοδοξία εξέφρασε ο νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ρέινς Ηρακλής Πρίμπους, σε εκδήλωση που έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο προς τιμήν των Ελληνοαμερικανών που ανέλαβαν καίριες θέσεις στην κυβέρνηση Τραμπ.

«Θέλουμε να βάλουμε την έννοια της θρησκευτικής ελευθερίας, τον Πατριάρχη μας, την Κωνσταντινούπολη και την αναγνώριση των εμποδίων που αντιμετωπίζει η ορθόδοξη εκκλησία στο επίκεντρο αυτού του Λευκού Οίκου», τόνισε και συμπλήρωσε: «Θα ήθελα να δω την ημέρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ να εμφανίζεται στην εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη, να αναγνωρίσει την καταπίεση και τον αγώνα που δίνει, δεν είναι μόνο σύμβολο για την ορθόδοξη εκκλησία αλλά και για τους πιστούς σε όλον τον κόσμο όταν έχεις Χριστιανικά κεφάλια να κείτονται στις ακτές της Μεσογείου και το ΙΣΙΣ να κερδίζει έδαφος σε όλον τον κόσμο».

«Δεν είναι περίεργο που οι άνθρωποι εδώ, στην Αμερική, στη Βρετανία, και περιμένετε και θα δείτε, στη Γερμανία μετά, σε όλον τον κόσμο οι άνθρωποι θέλουν κάποιον που θα παλέψει γι’ αυτούς. Διψούν για κάποιον που θα είναι πραγματικός. Αυτό που λείπει στους ανθρώπους είναι το πραγματικό, έχουν κουραστεί από τους πλαστικούς πολιτικούς, είτε είναι από την Αθήνα είτε από την Ουάσιγκτον το πλαστικό δεν λειτουργεί πλέον», επεσήμανε ακόμα.

Παράλληλα, όπως γράφει ο ιστότοπος mignatiou.com, αναφέρθηκε στην πολύτιμη συμβολή της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στη διάσωση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος από την κατάρρευση, την οποία βίωσε στην ανάμειξή του στην προεκλογική εκστρατεία, λέγοντας σχετικά: «Όταν μπήκα σε αυτή τη δουλειά ήταν μία καταστροφή. Η ελληνική κοινότητα, η ορθόδοξη κοινότητα αρχίζοντας με τον Αρχιεπίσκοπο (Δημήτριο), τον πατέρα Αλεξ (Καρλούτσο) τους Άρχοντες (του Οικουμενικού Πατριαρχείου), τον καλό μου φίλο, θείο και δεύτερο πατέρα Τζον Κατσιματίδη, που με πήρε κάτω από την φτερούγα του και μου έλεγε πάντα ναι κάθε φορά που τηλεφωνούσα, αυτή η ομάδα των ανθρώπων εδώ σε αυτό το δωμάτιο είναι μία οικογένεια».

«Βοηθήσατε να σωθεί το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, να κτιστεί η Ρεπουμπλικανική Εθνική Επιτροπή, να την εκσυγχρονίσουμε, να στήσουμε μία δομή ώστε ένας άνθρωπος που πιστεύω ότι θα είναι εξαιρετικός πρόεδρος θα ορκισθεί αύριο όχι μόνο για να σώσει το κόμμα και την χώρα μας αλλά για να φέρει πίσω την ελευθερία», πρόσθεσε.

Ακόμα, αφού εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον Ντόναλντ Τραμπ, εξήγησε πως ο λόγος που θα είναι επιτυχημένος «είναι διότι θα τιμήσει τον λόγο του, θα μιλήσουμε για το Obamacare, την φορολογική μεταρρύθμιση, πράγματα που ξέρουμε ότι διψά γι’ αυτά ο Αμερικανικός λαός και οι Αμερικανοί εργαζόμενοι».

«Καθώς γινόμαστε το κόμμα από τον πρόεδρο για τον Αμερικανό εργαζόμενο, τους ανθρώπους που κάνουν χειρωνακτική εργασία κι εκείνους που είναι ειδικευμένοι, που εργάζονται καθημερινά, δεν θα ξαναχάσουμε άλλες εκλογές. Ενωμένοι ως Ελληνική Κοινότητα είμαστε ισχυρότεροι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την ομιλία του, αναφέρθηκε στον παππού του Ηρακλή, λέγοντας πως δεν θα ήταν εδώ αν δεν βρισκόταν ο παππούς του, από τον οποίο, όπως είπε πήρε και το όνομά του.

2 copy copy
9 copy copy
6 copy copy

«Ήταν ένα πρόσωπο που θαύμαζα περισσότερο στη ζωή μου, που ήθελα να του μοιάσω, και θυμάμαι που ερχόταν στην Αμερική για τρεις μήνες, και για κάποιο λόγο θα έπαιρνε την εγκυκλοπαίδεια από το ράφι, θα πήγαινε στο γράμμα P (Πι) και θα διάβαζε κάθε λεπτομέρεια για τους προέδρους των ΗΠΑ – δεν είχε σημασία αν ήταν Δημοκρατικοί ή Ρεπουμπλικανοί, όλοι ήταν ήρωες στα μάτια του. Αυτό που συγκράτησα είναι ότι αν και δεν ήταν από αυτή την χώρα, αγαπούσε τα πάντα στις ΗΠΑ. Ως μικρός λοιπόν, το γεγονός ότι ο παππούς μου αγαπούσε περισσότερο από κάθετι άλλο την Αμερική με έκανε περήφανο που ήμουν Αμερικανός. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ, ούτε και την υποστήριξη όλων (των παραπάνω) και του Γκας Μπιλιράκης που με ανέλαβε στο Καπιτώλιο. Επιτύχαμε, αλλά τελικά ο Θεός το έκανε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση παρευρέθηκε και η ελληνική αντιπροσωπεία η οποία αποτελείται από τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη.

πηγή: CNN Greece

πηγή: CNN Greece

Η ελληνική αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να μιλήσει με ελληνοαμερικάνους επιχειρηματίες οι οποίοι διαπρέπουν στις ΗΠΑ όπως ο ιδιοκτήτης αλυσίδας σουπερ μάρκετ Τζον Κατσιματίδης και ο βιομήχανος Ανδρέας Λιβέρης.

πηγή: CNN Greece

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσινγκτον καλεσμένος από το επιτελείο Τραμπ δήλωσε ότι «οι έλληνες από όλα τα σημεία του πλανήτη θα πρέπει να ενωθούμε για το καλό της χώρας μας.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ