ΚΟΣΜΟΣ

Ορκωμοσία Τραμπ: Τo tweet πριν την έναρξη της τελετής

Ορκωμοσία Τραμπ: Τo tweet πριν την έναρξη της τελετής
REUTERS/ JONATHAN ERNST

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα γίνει ο νέος πλανητάρχης.

Το πρωί της Παρασκευής, λίγο πριν μεταβεί στην Επισκοπική Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη για να παραστεί στην τελετή, έκανε την εξής ανάρτηση όλο νόημα, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Όλα αρχίζουν σήμερα» .

«Θα σας δω στις 11:00 για την ορκωμοσία. ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ - Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ!», πρόσθεσε ο μεγιστάνας, απευθυνόμενος στους περισσότερους από 20 εκατομμύρια ακολούθους του στο twitter.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρός του, ο Μάικ Πενς, πρόκειται να φθάσουν μπροστά από το Καπιτώλιο λίγο μετά τις 11:00 (τοπική ώρα, 18:00 ώρα Ελλάδας). Η ορκωμοσία του Πενς θα πραγματοποιηθεί γύρω στις 11:35 και του Ντόναλντ Τραμπ γύρω στις 12:00.

Περίπου 900.000 άνθρωποι αναμένεται να παρευρεθούν στην ορκωμοσία του 45ου προέδρου των ΗΠΑ, ενώ εκατομμύρια ακόμα θα την παρακολουθήσουν από τις τηλεοράσεις τους σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, το μεσημέρι προβλέπεται να βρέξει στην Ουάσινγκτον και για το λόγο αυτό συνιστούν στους Αμερικανούς να ντυθούν κατάλληλα και να εφοδιαστούν με τα απαραίτητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ