ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες νεκροί από βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν (pics)

Δεκάδες νεκροί από βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν (pics)
Twitter

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 47 ακόμα τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Η επίθεση σημειώθηκε σε μια γεμάτη λαχαναγορά στην Παρατσινάρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Κούραμ που βρίσκεται στα σύνορα με το Αφγανιστάν, δήλωσε στο Reuters μέλος της Εθνοσυνέλευσης της επαρχίας.

«Υπάρχουν 21 νεκροί από την επίθεση», είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι θα πραγματοποιηθεί ομαδική κηδεία και διαδήλωση για την επίθεση. Εξάλλου επεσήμανε ότι ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος.

Τα αίτια της έκρηξης δεν είναι ακόμη ξεκάθαρα, ωστόσο κάποιοι αξιωματούχοι θεωρούν ότι ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε ένα καφάσι με ντομάτες, ενώ άλλοι ότι την επίθεση έκανε βομβιστής αυτοκτονίας.

Η επαρχία Κούραμ, μία από τις επτά ημιαυτόνομες περιοχές των φυλών στο βορειοδυτικό Πακιστάν, είναι θέατρο συγκρούσεων μεταξύ σουνιτών και σιιτών, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 20% των 200 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας, σημειώνει το ΑΠΕ.

Στην περιοχή αυτή, επίσης, δρουν και οι Ταλιμπάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ