ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Τους 236 ενδέχεται να φτάσουν οι νεκροί από το «λάθος» της ΠΑ

Νιγηρία: Τους 236 ενδέχεται να φτάσουν οι νεκροί από το «λάθος» της ΠΑ
Jim Tanner / Reuters

Τους 236 ενδέχεται να φτάσει ο απολογισμός των θυμάτων από τη λανθασμένη εκτίμηση της Πολεμικής Αεροπορίας της Νιγηρίας που αντί για θέσεις μαχητών της Μπόκο Χαράμ βομβάρδισε καταυλισμό εκτοπισμένων οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τις βιαιοπραγίες της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Ο προηγούμενος απολογισμός που είχαν δώσει οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έκανε λόγο για τουλάχιστον 90 νεκρούς, ωστόσο τοπικός αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα θύματα θα είναι κατά πολύ περισσότερα.

«Σύμφωνα με όσα μου είπαν οι άνθρωποι που έθαψαν τους νεκρούς με τα ίδια τους τα χέρια, έθαψαν 234 πτώματα. Αργότερα ενημερώθηκα ότι δύο από τους τραυματίες που είχαν διακομιστεί στο Μαϊντουγκούρι κατέληξαν» δήλωσε ο Μπαμπαγκάνα Μαλαρίμα, πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης της Κάλα Μπάλγκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο αξιωματούχος περιέγραψε ότι την Τρίτη το μεσημέρι, «το βομβαρδιστικό πετούσε πάνω από την πόλη κατόπιν απομακρύνθηκε. Όταν επέστρεψε πραγματοποίησε ρίψη δύο βομβών, την πρώτη κοντά σε μια γεώτρηση υπό κατασκευή για τους εκτοπισμένους και τη δεύτερη σε μια πυκνοκατοικημένη συνοικία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ