Νετανιάχου: Θα συζητήσω με τον Τραμπ πώς θα αντιμετωπίσουμε την απειλή του Ιράν
Να συζητήσει «σύντομα» με το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τον τρόπο με τον οποίο θα «αντιμετωπίσουν την απειλή που συνιστά το Ιράν», το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο, τάσσεται υπέρ της «καταστροφής του Ισραήλ», σκοπεύει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως ο ίδιος δήλωσε το Σάββατο.
«Σχεδιάζω να συζητήσω σύντομα με τον πρόεδρο Τραμπ τον τρόπο με το οποίο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την απειλή που αντιπροσωπεύει το ιρανικό καθεστώς το οποίο τάσσεται υπέρ της καταστροφής του Ισραήλ», επισήμανε ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.
Ο Νετανιάχου είναι ένας από τους δριμύτερους επικριτές της συμφωνίας που συνάφθηκε στη Βιέννη τον Ιούλιο του 2015 μεταξύ της Τεχεράνης και των μεγάλων δυνάμεων (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης) που στοχεύει στην διασφάλιση του ειρηνικού χαρακτήρα του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης με αντάλλαγμα την σταδιακή άρση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν.
Όπως γράφει το ΑΠΕ, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε πει σε συνέντευξη στις εφημερίδες The Times και Bild προτού αναλάβει καθήκοντα ότι αυτό το κείμενο είναι μία «από τις χειρότερες συμφωνίες».
«Δεν θέλω να πω τι θα κάνω αναφορικά με τη συμφωνία με το Ιράν. Πιστεύω ότι είναι η πλέον βλακώδης που έχω δει» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.
Taxi Driver στα 50: Όταν ο Μάρτιν Σκορσέζε έκανε τη Νέα Υόρκη έναν εφιάλτη που όλοι λάτρεψαν
14:51
Scooby - Doo: Η Μακένα Γκρέις «κλείδωσε» τον ρόλο της Daphne στη νέα live - action σειρά του Netflix
14:38
Η Ρωσία προτείνει στην Σερβία την κατασκευή πυρηνικού σταθμού ρωσικής τεχνολογίας
14:37
Μιλάνο: Αστυνομικός σκότωσε διακινητή ναρκωτικών και σκηνοθέτησε επίθεση εναντίον του - Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση
14:30