ΚΟΣΜΟΣ

Χιονοστιβάδα Ιταλία: Αφρικανοί μετανάστες συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης

Χιονοστιβάδα Ιταλία: Αφρικανοί μετανάστες συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης

Μια ομάδα αιτούντων άσυλο από την Αφρική βρίσκεται μεταξύ των εθελοντών που συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των 23 ανθρώπων που εξακολουθούν να αγνοούνται κάτω από τα χαλάσματα του ξενοδοχείου, το οποίο καταπλακώθηκε την περασμένη Τετάρτη από μια χιονοστιβάδα στην κεντρική Ιταλία.

«Ρώτησαν εάν μπορούν να προσφέρουν μια χείρα βοηθείας» εξήγησε εκπρόσωπος τύπου του Ερυθρού Σταυρού, η Έντζα ντ’ Αλεσάντρο.

«Βοηθούν εθελοντικά τον Ερυθρό Σταυρό εδώ και 2 χρόνια και εξειδικεύονται στην υλικοτεχνική υποστήριξη».

Με καταγωγή από τη Σενεγάλη και τη Γουινέα, οι νεαροί μετανάστες είχαν ήδη προσφέρει εθελοντικά ανθρωπιστικό έργο στο Τορίνο προτού προτείνουν οι ίδιοι να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις για τη στήριξη των κατοίκων του Αμπρούτσο, που επλήγη από σεισμικές δονήσεις, αλλά και την χιονοστιβάδα που καταπλάκωσε την Τετάρτη το ξενοδοχείο Rigopiano.

«Εργαζόμαστε προκειμένου να στήσουμε μια σκηνή για τις ομάδες διάσωσης στην περιοχή της χιονοστιβάδας, όπου τα μέλη τους θα μπορούν να ξεκουράζονται», εξήγησε η ντ' Αλεσάντρο.

Οι νεαροί Αφρικανοί «θα εργάζονται εναλλάξ για το στήσιμο της σκηνής, θα μαγειρεύουν και θα βοηθούν όπως μπορούν. Δύο εξ αυτών έχουν ήδη μεταβεί στο σημείο», συμπλήρωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Μεταξύ των εθελοντών βρίσκεται ο Μπάρι Μπισμπάου, ένας 20χρονος από τη Γουινέα.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, δεν είναι κάτι το εύκολο για εμάς καθώς είναι η πρώτη φορά που κάνουμε κάτι τέτοιο», τόνισε ο Μπισμπάου στο AFPTV.

«Θεωρούμε ότι είναι δύσκολο, διότι δεν είμαστε συνηθισμένοι στο κρύο κι είμαστε ξένοι, όμως αυτή είναι η ζωή και εμείς πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε, διότι είναι καλό να προσφέρουμε βοήθεια στους ανθρώπους κι ιδίως στους πληγέντες» συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ