ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ στα στελέχη της CIA: σας στηρίζω 1000%

Τραμπ στα στελέχη της CIA: σας στηρίζω 1000%
REUTERS / CARLOS BARRIA

Τη διαβεβαίωση ότι βρίσκεται στο πλευρό τους και ότι στηρίζει 1000% τις προσπάθειές τους έδωσε στα στελέχη της CIA ο Ντόναλντ Τραμπ, σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους, μετά την αντιπαράθεση που ξέσπασε ως αποτέλεσμα της δριμείας κριτικής που ο ίδιος είχε ασκήσει κατά των μυστικών υπηρεσιών πριν αναλάβει τα καθήκοντα του προέδρου των ΗΠΑ.

«Σας στηρίζω απόλυτα, σας αγαπώ, σας σέβομαι», τόνισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, στην πρώτη του επίσκεψη στο αρχηγείο της CIA, στη Βιρτζίνια, κατά την οποία μάλιστα δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει τα βέλη του εναντίον των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων.

«Κανείς δεν είναι τόσο προσηλωμένος στην κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών και στη CIA όσο ο Ντόναλντ Τραμπ» ανέφερε αρχικά και συνέχισε λέγοντας:

«Βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος, θα κάνουμε φανταστικά πράγματα μαζί. Δεν χρησιμοποιήσαμε τις πραγματικές δυνατότητες που διαθέτουμε. Πρέπει να απαλλαγούμε από το Ισλαμικό Κράτος, δεν έχουμε άλλη επιλογή».

cia1

Κάνοντας λόγο για έναν «πόλεμο» που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ του ιδίου και των ΜΜΕ, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ ότι οι δημοσιογράφοι είναι μεταξύ των «πλέον ανέντιμων ανθρωπίνων όντων του πλανήτη».

cia3

Αναφέρθηκε μάλιστα και στα πλάνα που μεταδώθηκαν και τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν κι απεικονίζουν τα πλήθη που είχαν συγκεντρωθεί για την τελετή ορκωμοσίας του την Παρασκευή, τονίζοντας ότι ήταν παραπλανητικά κι έδειχναν λιγότερους ανθρώπους από όσους ήταν στην πραγματικότητα παρόντες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε εξοργιστεί με την δημοσίευση στον Τύπο εγγράφων, αμφιβόλου γνησιότητας, σύμφωνα με τα οποία οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας είχαν στην κατοχή τους επιβαρυντικές πληροφορίες για το πρόσωπό του.

Είχε κρίνει ιδίως «σκανδαλώδες το γεγονός ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών επέτρεψαν τη δημοσίευση πληροφοριών που αποδείχθηκαν εσφαλμένες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ