ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τουλάχιστον έντεκα νεκροί από την κακοκαιρία

ΗΠΑ: Τουλάχιστον έντεκα νεκροί από την κακοκαιρία
Reuters/Handout

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στη Τζόρτζια, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, η οποία επλήγη από καταρρακτώδεις βροχές και θυελλώδεις ανέμους, όπως μετέδωσαν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Επτά άτομα σκοτώθηκαν σε ένα πάρκο για τροχόσπιτα σε μια αγροτική περιοχή της Τζόρτζιας, διευκρίνισε ο ιατροδικαστής της κομητείας του Κουκ, Τιμ Πάρβις, στην εφημερίδα Atlanta Journal-Constitution.

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με το ΑΠΕ που επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο της Ατλάντα, WSB.

Η σφοδρή καταιγίδα προκάλεσε σημαντικές ζημιές, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους της αμερικανικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA). Μεταξύ άλλων καταγράφηκαν πτώσεις δένδρων και καλωδίων ηλεκτρισμού με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε πολλές κομητείες.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι οι Αρχές προειδοποιούν για το ενδεχόμενο τυφώνες, συνοδευόμενοι από ισχυρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές, να σαρώσουν το βόρειο και κεντρικό τμήμα της Τζόρτζια τις επόμενες ώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ