ΚΟΣΜΟΣ

Παιδί με εγκεφαλική παράλυση κάνει τα πρώτα του βήματα (pics)

Παιδί με εγκεφαλική παράλυση κάνει τα πρώτα του βήματα (pics)
fireflyfriends/Φωτογραφία Αρχείου

O Luis Tamarez γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση και πέρασε τα πρώτα τέσσερα χρόνια της ζωής του σε αναπηρικό καροτσάκι. Χάρις στην γενναιοδωρία ενός αγνώστου όμως κατάφερε να κάνει τα πρώτα του βήματα.

Το προσωπικό του σχολείου που πηγαίνει ο μικρός στο Νιού Τζέρσι έμαθε για ένα μηχάνημα, ονόματι Upsee, που επιτρέπει σε παιδιά να νιώσουν πως είναι να στέκεσαι όρθιος και να περπατάς.

Δυστυχώς το κόστος της συσκευής – 500 δολάρια – ήταν απαγορευτικό και οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να κάνουν έρανο για να συγκεντρώσουν τα χρήματα.

Το σχέδιο τους πήρε απρόσμενη τροπή ένα βράδυ του Δεκεμβρίου. Ένας από τους εκπαιδευτικούς εργαζόταν σαν οδηγός Uber και είπε στον πελάτη του την ιστορία του Luis.

Του είπε για τον έρανο και το όνειρο να δουν τον μικρό να περπατά και αυτός αποφάσισε να τους δώσει όλο το χρηματικό ποσό.

paidi

(Ο Luis Tamarez κάνει τα πρώτα του βήματα/ Fox News)

«Δεν το σκέφτηκα καθόλου. Με συγκίνησε. Ήταν απλή απόφαση», είπε ο επιχειρηματίας Jim Burke, που έδωσε τα χρήματα για την συσκευή, στο ABC News.

Όταν έφτασε το μηχάνημα ο ευεργέτης κλήθηκε στην τάξη του Luis για να δει το παιδί να κάνει τα πρώτα του βήματα. Με την βοήθεια και την καθοδήγηση του Collins Days – ειδικά εκπαιδευμένου βοηθού – το παιδί δέθηκε με τους ειδικούς ιμάντες και κατάφερε να κάνει μερικά βήματα.

«Ήταν πανευτυχής, χαμογελούσε συνέχεια... Θυμάμαι που έλεγε "περπατάω"», είπε ο Burke.

«Η αντίδρασή του ήταν... αγνή χαρά», είπε η δασκάλα του μικρού στο Fox 29. «Το χαμόγελό του πήγαινε απ΄ το ένα αυτί στο άλλο. Εγώ έκλαιγα».

«Έδωσα 500 δολάρια και πήρα πίσω ένα χαμόγελο ενός εκατομμυρίου», είπε με δάκρυα στα μάτια και ο επιχειρηματίας.

Δείτε ακόμη:

Ένας 11χρονος με εγκεφαλική παράλυση κατακτά την «κορυφή»

Μαθήματα θάρρους από ένα εντεκάχρονο κορίτσι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ