ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Διασώστες στο ξενοδοχείο Rigopiano δύο από τα θύματα του ελικοπτέρου

Ιταλία: Διασώστες στο ξενοδοχείο Rigopiano δύο από τα θύματα του ελικοπτέρου
REUTERS

Στις επιχειρήσεις διάσωσης στο ξενοδοχείο Rigopiano, στην περιφέρεια της πόλης Πεσκάρα είχαν πάρει μέρος τις περασμένες ημέρες, δυο από τους έξι ανθρώπους που έχασαν τις ζωές τους κατά την συντριβή του ελικοπτέρου στο Κάμπο Φελίτσε της κεντρικής Ιταλίας.

Ήταν μέλη της υπηρεσίας παροχής πρώτων βοηθειών των Αλπίνων, όπως και ένας τρίτος συνάδελφός τους ο οποίος έχασε την ζωή κατά την πτώση του ελικοπτέρου. Στα θύματα συγκαταλέγονται και δυο μέλη του πληρώματος, όπως και ο τραυματίας που μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για έναν πενηντάχρονο σκιέρ με καταγωγή από την Ρώμη, ο οποίος είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα μετά από ατύχημα.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, μια από τις κύριες αιτίες της συντριβής μπορεί να είναι η πυκνή ομίχλη που κάλυπτε όλη την περιοχή. Μεγάλο μέρος του ελικοπτέρου διαλύθηκε κατά την πρόσκρουση στο έδαφος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τις προηγούμενες ημέρες και άλλοι πιλότοι είχαν αντιμετωπίσει δυσκολίες στην περιοχή λόγω της ομίχλης. Τόσο η ιταλική δικαιοσύνη, όσο και η Εθνική Υπηρεσία για την Ασφάλεια των Πτήσεων άρχισαν έρευνα για την εξακρίβωση των ακριβών αιτιών της τραγωδίας.

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο που συνετρίβη (pics+vid)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ