ΚΟΣΜΟΣ

Χιονοστιβάδα Ιταλία: Αυξήθηκαν σε 23 τα θύματα

Χιονοστιβάδα Ιταλία: Αυξήθηκαν σε 23 τα θύματα
Vigili del Fuoco/Handout via REUTERS

Εργαζόμενοι των συνεργείων διάσωσης στην κεντρική Ιταλία ανέσυραν στη διάρκεια της νύχτας ακόμα τρία πτώματα από τα ερείπια του ξενοδοχείου το οποίο ισοπεδώθηκε από χιονοστιβάδα πριν από μία εβδομάδα, με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών να ανέλθει στους 23, όπως ανέφερε σήμερα η πυροσβεστική υπηρεσία, ενημερώνοντας παράλληλα ότι οκτώ άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Έντεκα φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο Rigopiano επέζησαν της καταστροφής, Ο τελευταίος από αυτούς ανασύρθηκε από τα ερείπια του πολυτελούς σπα νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Οι ελπίδες για την ανεύρεση και άλλων επιζώντων, ωστόσο, εξανεμίζονται, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Οι εισαγγελείς στην κοντινή πόλη Πεσκάρα ξεκίνησαν έρευνα για τη χιονοστιβάδα που σημειώθηκε στις 18 Ιανουαρίου στο εθνικό πάρκο Γκραν Σάσο, έπειτα από σφοδρές χιονοπτώσεις και έναν ισχυρό σεισμό.

Πολλοί πελάτες του ξενοδοχείου θέλησαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους αλλά δεν μπορούσαν να φύγουν επειδή ο δρόμος που οδηγούσε στο ξενοδοχείο είχε αποκλειστεί από το χιόνι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ