Ο Ντάισελμπλουμ θέλει την καρέκλα στο Eurogroup ανεξαρτήτως εκλογών
Την επιθυμία του να συνεχίσει να προεδρεύει του Eurogroup ανεξαρτήτως του αν συνεχίσει να είναι υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας μετά τις εκλογές της 15ης Μαρτίου, φαίνεται πως εξέφρασε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της Ολλανδίας ANP.
Ο Ντάισελμπλουμ, στέλεχος των Εργατικών, που αναμένεται να χάσουν πολλές έδρες στις εκλογές, αναδείχθηκε διάδοχος του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ το 2013. Η θητεία του ολοκληρώνεται στα τέλη της χρονιάς.
Μέχρι σήμερα, οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών μελών της ευρωζώνης όριζαν τον πρόεδρο του Συμβουλίου τους που ήταν πάντα ένας από αυτούς, όμως αρκετοί προωθούν την ιδέα η προεδρία της ευρωομάδας να μετατραπεί σε μόνιμο αξίωμα πλήρους απασχόλησης.
ΚΟΣΜΟΣ
Δυο νεκροί και οκτώ τραυματίες σε ρωσική επίθεση στην Οδησσό της Ουκρανίας
07:51
ΚΟΣΜΟΣ
Μέση Ανατολή: Στο στόχαστρο των ΗΠΑ γέφυρες και δίκτυα μεταφορών, μπαράζ επιθέσεων και από το Ιράν
07:45
ΕΛΛΑΔΑ
Βάγια Νέστορα: Ενώπιον της ανακρίτριας ο τέταρτος συλληφθείς - Τι ρόλο έπαιξε ο 26χρονος
07:41
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ειρωνικά σχόλια της αντιπολίτευσης για το αφήγημα «δικαίωσης» της κυβέρνησης
07:33
ΕΛΛΑΔΑ