ΚΟΣΜΟΣ

Δεν θα ασκηθεί ποινική δίωξη στο άσωτο εγγονό του Ανιέλι

Δεν θα ασκηθεί ποινική δίωξη στο άσωτο εγγονό του Ανιέλι
Reuters

Δεν θα ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του Λάπο Έλκαν, ενός εκ των κληρονόμων της οικογένειας Ανιέλι, ο οποίος φέρεται να σκηνοθέτησε την απαγωγή του. Η οικογένεια Ανιέλι είναι πίσω από την αυτοκινητοβιομηχανία Fiat.

Ο 39χρονος Λάπο Έλκαν, γνωστός για την άστατη ζωή του, συνελήφθη στα τέλη Νοεμβρίου, αφού προσπάθησε να πείσει την οικογένειά του ότι είχε απαχθεί, ενώ βρισκόταν στη Νέα Υόρκη. Η οικογένεια όμως, αντί να στείλει χρήματα για την «απελευθέρωση» του Έλκαν, ειδοποίησε την αστυνομία.

Μετά τη σύλληψή του, ο εγγονός του θρυλικού προέδρου της Fiat Τζάνι Ανιέλι όφειλε να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου της Νέας Υόρκης με την κατηγορία της καταγγελίας ψευδών γεγονότων. Όμως ο εισαγγελέας αποφάσισε τελικά να μην τον διώξει και να βάλει την υπόθεση στο αρχείο.

Σύμφωνα με πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, την περίοδο της σύλληψής του ο Έλκαν είχε περάσει ένα διήμερο με μια διεμφυλική ιερόδουλη και, αφού κατανάλωσαν αλκοόλ, κάνναβη και κοκαΐνη, ξέμεινε από χρήματα.

Ο Λάπο Έλκαν είναι αδελφός του Τζον Έλκαν, του προέδρου της Fiat Chrysler Automobiles. Το 2005 είχε προκληθεί σάλος όταν βρέθηκε αναίσθητος, λόγω υπερβολικής δόσης, στο διαμέρισμα μιας τραβεστί στο Τορίνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ