ΚΟΣΜΟΣ

Η ιστορία πίσω από το σύμβολο του Bluetooth (pic)

Η ιστορία πίσω από το σύμβολο του Bluetooth (pic)
wikipedia

Το 10ο αιώνα βασιλιάς στη Δανία ήταν ο Harald Gormsen (Κυανόδους), μια διάσημη ιστορική προσωπικότητα η οποία κατάφερε να ενώσει τις Δανικές φυλές σε ένα ενιαίο βασίλειο. Έμεινε στην ιστορία με το ψευδώνυμο «Blåtand», ή αλλιώς «Bluetooth».

 

Σύμφωνα με το θρύλο, ο βασιλιάς ήταν γνωστός λάτρης των βατόμουρων και τουλάχιστον ένα από τα δόντια του είχε μόνιμα μπλε απόχρωση.

Η τεχνολογία Bluetooth έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορούν να συνενώνονται πολλές συσκευές σε ένα ενιαίο δίκτυο. Το σύμβολο που αντιπροσωπεύει αυτή η τεχνολογία είναι ένας συνδυασμός των δύο σκανδιναβικών ρούνων (σ.σ Ρούνοι ονομάζεται το αρχαίο αλφαβητικό σύστημα γραφής των βόρειων λαών της Ευρώπης.): "Hagall" (ή "Hagalaz"), και του "Bjarkan".

Capture

(Πηγή: brightside.me)

Η πρώτη γενιά συσκευών Bluetooth ήταν χρώματος μπλε και έμοιαζαν με δόντι. Το Bluetooth επιτρέπει την κατάργηση όλων των καλωδίων τα οποία παλαιότερα ήταν απαραίτητα για τη «διασύνδεση» μεταξύ υπολογιστών, φορητών υπολογιστών χειρός, κινητών τηλεφώνων και άλλων ψηφιακών συσκευών, όπως ψηφιακές κάμερες, σαρωτές, εκτυπωτές, μικρόφωνα, ακουστικά, ραδιόφωνα κ.α.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ