ΚΟΣΜΟΣ

Ανάγκασαν μαθήτρια να ουρήσει σε κουβά και τώρα την αποζημιώνουν με $1,25 εκατ.

Ανάγκασαν μαθήτρια να ουρήσει σε κουβά και τώρα την αποζημιώνουν με $1,25 εκατ.
google

Μία πρώην μαθήτρια του Γυμνασίου Patrick Herny στην Καλιφόρνια αποζημιώθηκε με 1,25 εκατ. δολάρια επειδή υποχρεώθηκε να ουρήσει μέσα σε ένα κουβά, καθώς η καθηγήτρια της τής απαγόρευσε να πάει στην τουαλέτα.

Οι ένορκοι δικαστηρίου του Σαν Ντιέγο δικαίωσαν την έφηβη, πρώην μαθήτρια Γυμνασίου Πάτρικ Χένρι, η οποία είχε καταθέσει αγωγή για το περιστατικό που συνέβη το 2012 ζητώντας αρχικά 25.000 δολάρια.

Σύμφωνα με την καταγγελία, στο κορίτσι που δεν κατονομάζεται και την εποχή του περιστατικού ήταν 14 ετών, η καθηγήτρια δεν επέτρεψε να επισκεφθεί την τουαλέτα εξαιτίας των αυστηρών κανονισμών του σχολείου.

Αντίθετα, της είπε να ουρήσει μέσα σε ένα κουβά ο οποίος βρισκόταν μέσα στην ντουλάπα αποθήκης στο βάθος της τάξης και στη συνέχεια να τον αδειάσει στον νιπτήρα.

Όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του ΑΠΕ, στη δίκη που διήρκεσε τρεις εβδομάδες, η έφηβη κατέθεσε ότι το ταπεινωτικό περιστατικό προκάλεσε κουτσουμπολιά, χυδαία γραπτά μηνύματα από τους συμμαθητές της και ότι η ίδια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

«Ασχολούμαι με αγωγές για σωματική βλάβη τα τελευταία 20 χρόνια και αυτή ήταν μία από τις πιο ασυνήθιστες υποθέσεις μου», δήλωσε στο AFP ο συνήγορος του κοριτσιού Μπράιαν Γουότκινς.

«Κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει συμβεί σε ένα 14χρονο κορίτσι που μόλις ξεκινάει το Γυμνάσιο».

Όπως είπε ο ίδιος, η πελάτισσά του, η οποία σήμερα είναι 18 ετών και παραμένει σε θεραπεία, είναι ευχαριστημένη με την ετυμηγορία.

«Θεωρώ ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη και πιστεύω ότι η διεύθυνση του σχολείου το αναγνώρισε. Έχει ήδη αλλάξει την πολιτική της επομένως θεωρώ ότι ήταν θετικό και για τις δύο πλευρές», δήλωσε ο Γουότικινς.

Οι αρχές του σχολείου κατέθεσαν στη διάρκεια της δίκης ότι η καθηγήτρια, η οποία τέθηκε σε διοικητική άδεια και δεν επέστρεψε ποτέ στο σχολείο μετά το συμβάν, δεν είχε κακή πρόθεση και απλώς θεωρούσε ότι εφάρμοζε τον κανονισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ