ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Το παρθενικό του ταξίδι με το Air Force One (pic+vid)

Ντόναλντ Τραμπ: Το παρθενικό του ταξίδι με το Air Force One (pic+vid)
reuters

Οι αντιρρήσεις του νέου πρόεδρου των ΗΠΑ τελικώς κάμφθηκαν για λόγους ασφαλείας. Κι έτσι ο νέος πλανητάρχης, Ντόναλντ Τραμπ, όπως ρητά αναφέρει το πρωτόκολλο για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, αποφάσισε να αποχωριστεί το αγαπημένο του αεροσκάφος και να επιβιβαστεί στο Air Force One. Και τελικά μάλλον του άρεσε! 

Το παρθενικό του ταξίδι είχε προορισμό την Φιλαδέλφεια. Ήταν καλεσμένος σε συνέδριο που διοργάνωσαν Ρεπουμπλικανοί βουλευτές.

Την συνήθεια βέβαια που δεν άλλαξε είναι οι δηλώσεις μέσα στο αεροσκάφος. Μόνο που για πρώτη φορά μίλησε στον τύπο καθήμενος όχι στις κρεμ δερμάτινες πολυθρόνες με το οικόσημο της οικογένειας του αλλά στο ειδικά διαμορφωμένο γραφείο του Air Force One με φόντο τον αμερικανικό θυρεό.

Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ δέχτηκε τους δημοσιογράφους στο γραφείο του όλοι παρατήρησαν το μπλε αεροπορικό τζακετ που έχει κεντημένο με χρυσά γράμματα το όνομα του.

Η συζήτηση περιορίστηκε στις εντυπώσεις τους από το προεδρικό αεροσκάφος:

«Πανέμορφο, εξαιρετικό αεροσκάφος» είπε ο νέος πλανητάρχης.
«Δημ.: Πως ήταν η πρώτη πτήση σας;
Τραμπ: Υπέροχη, εξαιρετικό αεροσκάφος. Πραγματικά υπέροχη.
Δημ.: Σε σχέση με το ιδιωτικό σας αεροσκάφος πως σας φαίνεται;
Τραμπ: Και το δικό μου είναι καλό αλλά αυτό είναι ένα πολύ ιδιαίτερο αεροπλάνο για πολλούς λόγους.»

Ενώ απευθυνόμενος σε έναν δημοσιογράφο, ρώτησε την γνώμη του για το Air Force One «Σου αρέσει αυτό καλύτερα από το δικό μου αεροσκάφος; Έτσι νομίζω.»

Νωρίτερα κατά την διάρκεια της πτήσης ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπισερ ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για την πρώτη συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει ο Ντόναλντ Τραμπ ως νέος πρόεδος των ΗΠΑ, παρουσία μάλιστα της Βρετανής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Με αυτό όμως που φαίνεται ότι δεν τα πηγαίνει καλά είναι με τις λεπτομέρειες του πρωτόκολλου που θέλουν τον πρόεδρο όταν φτάνει στην κορυφή της σκάλας να γυρίζει και να χαιρετά προτού μπει στο αεροσκάφος, γεγονός που σχολιάστηκε αρκετά από τον τύπο.

Ο νέος πλανητάρχης χρησιμοποίησε ακόμη ένα κυβερνητικό εναέριο μέσο, το ελικόπτερο marine one με το οποίο μετέβη από την Ουάσινγκτον στην στρατιωτική βάση του Mairyland απ όπου αναχώρησε με το Air Force One.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ