ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικανός δισεκατομμυριούχος δηλώνει έτοιμος να διαπραγματευτεί με τον Τραμπ

Μεξικανός δισεκατομμυριούχος δηλώνει έτοιμος να διαπραγματευτεί με τον Τραμπ
REUTERS/ EDGARD GARRIDO

Πρόθυμος να βοηθήσει την κυβέρνηση της χώρας του να διαπραγματευτεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι είναι ο Μεξικανός δισεκατομμυριούχος Κάρλος Σλιμ και κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα να στηρίξουν τον πρόεδρο Ενρίκε Πένια Νιέτο στις συζητήσεις του με τον Αμερικανό ομόλογό του.

Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις Τύπου του Μεξικανού μεγιστάνα, ο οποίος γενικά αποφεύγει τα μέσα ενημέρωσης, ο Σλιμ είπε ότι ο Μεξικό χρειάζεται να διαπραγματευτεί από ισχυρή θέση. Σημείωσε επίσης ότι ο Τραμπ, τον οποίο χαρακτήρισε "θαυμάσιο διαπραγματευτή", αντιπροσωπεύει μια μεγάλη αλλαγή στον τρόπο διακυβέρνησης και άσκησης της πολιτικής.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις ΗΠΑ ένωσε τους Μεξικανούς, σημείωσε ο Σλιμ. Η κυριότερη ανησυχία για όλους στο Μεξικό είναι η κατάσταση των Μεξικανών που βρίσκονται στις ΗΠΑ. Για αυτό προτεραιότητα της χώρας είναι να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους, συνέχισε, όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να φοβόμαστε τον Τραμπ ή να πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν απαραιτήτως άσχημα, τόνισε. Σχολίασε μάλιστα ότι το σχέδιο του Τραμπ για μείωση των φόρων και ώθηση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ είναι μια θετική εξέλιξη για το Μεξικό.

Η πολιτική του Τραμπ θα μπορούσε να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας αλλά θα επηρεάσει εκατομμύρια Αμερικανούς καταναλωτές, προειδοποίησε εξάλλου.

Οι ΗΠΑ θα έπρεπε να επικεντρωθούν στην βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας και όχι να επιστρέψουν στο παρελθόν, συνέχισε ενώ αναφερόμενος στην πατρίδα του είπε ότι το Μεξικό θα έπρεπε να στραφεί στην ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας. Το καλύτερο τείχος είναι οι επενδύσεις που δημιουργούν ευκαιρίες και θέσεις εργασίας στο Μεξικό, υπογράμμισε, προτείνοντας επίσης την εφαρμογή ενός εναλλακτικού προγράμματος εισαγωγών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ