ΚΟΣΜΟΣ

Η Τερέζα Μέι κάλεσε τον Ερντογάν να τηρήσει το Κράτος Δικαίου

Η Τερέζα Μέι κάλεσε τον Ερντογάν να τηρήσει το Κράτος Δικαίου
REUTERS/Umit Bektas

Είναι σημαντικό για την Τουρκία να διατηρήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα πέρυσι, δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις μετά τις συνομιλίες που είχε στο προεδρικό μέγαρο, η Μέι είπε πως είναι "υπερήφανη" που η Βρετανία στάθηκε δίπλα στην Τουρκία για την προάσπιση της δημοκρατίας της στη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

"Τώρα είναι σημαντικό η Τουρκία να υποστηρίξει αυτή τη δημοκρατία διατηρώντας το κράτος δικαίου και υποστηρίζοντας τις υποχρεώσεις της για τα ανθρώπινα δικαιώματα", είπε.

MEI 2

(REUTERS/Umit Bektas)

Υπενθυμίζεται ότι περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και περίπου 40.000 έχουν φυλακιστεί. Το εύρος της καταστολής έχει προκαλέσει ανησυχίες σε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σε δυτικούς συμμάχους της Τουρκίας. Η Τουρκία υποστηρίζει ότι τα μέτρα ήταν απαραίτητα για να ξεριζώσει τους υποστηρικτές της απόπειρας πραξικοπήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ