ΚΟΣΜΟΣ

Θωρακίζει ο Ερντογάν την Αττάλεια για την G20

Θωρακίζει ο Ερντογάν την Αττάλεια για την G20
Allan Tannenbaum/Getty Images/Ideal Image

Η Τουρκία θωρακίζεται για να φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής των G20, δηλαδή της Ομάδας των είκοσι μεγαλύτερων ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών, στην Αττάλεια, ένα μήνα μετά την πολύνεκρη επίθεση στην Άγκυρα.

Τα μέτρα δρακόντεια καθώς για τη σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή και τη Δευτέρα, τοποθετείται ένας αστυνομικός κάθε 50 μέτρα, ένα υπερσύγχρονο ιπτάμενο ραντάρ και γίνονται θαλάσσιες περιπολίες. Ο υπουργός εσωτερικών Σελαμί Αλτινόκ, ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 12.000 αστυνομικοί θα είναι σε υπηρεσία νυχθημερόν, ώστε να αποτρέψουν οποιοδήποτε περιστατικό μπορεί διαταράξει τους φιλοξενουμένους του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη σύνοδο θα είναι μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Το παρόν τους θα δώσουν 13.000 σύνεδροι και 2.500 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι.

Περισσότερες από 350 κάμερες ασφαλείας με ενσωματωμένα συστήματα ανάγνωσης των πινακίδων κυκλοφορίας και αναγνώρισης προσώπου έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ένα υπερσύγχρονο ιπτάμενο ραντάρ θα πετά συνεχώς πάνω από την περιοχή και μαχητικά αεροσκάφη F-16 θα βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, έτοιμα να επέμβουν. Τα μέτρα ασφαλείας συμπληρώνουν ταχύπλοα της ακτοφυλακής που θα πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες.

Επίσης, η τουρκική αστυνομία έχει εντείνει τις εφόδους στους κύκλους τζιχαντιστών σε όλη τη χώρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας που προκάλεσε τον θάνατο 102 ανθρώπων στις 10 Οκτωβρίου στην Άγκυρα. Ένας κατάλογος με ονόματα υπόπτων του ΙΚ έχει σταλεί σε όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας που έχουν αναπτυχθεί στην Αττάλεια, με την ένδειξη να παρακολουθείται οποιοδήποτε όχημα, η πινακίδα κυκλοφορίας του οποίου δεν φέρει τον αριθμό 07 (κωδικό της περιοχής).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ