ΚΟΣΜΟΣ

Ντουμπάι: Μικρός αριθμός επιβατών εμποδίστηκε να πετάξει προς τις ΗΠΑ

Ντουμπάι: Μικρός αριθμός επιβατών εμποδίστηκε να πετάξει προς τις ΗΠΑ
REUTERS/Andrew Kelly/Φωτογραφία αρχείου

Μία “ μικρή ομάδα ανθρώπων” εμποδίστηκε να πετάξει προς τις ΗΠΑ από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι (Dubai International Airport ) μετά το προεδρικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ, που εφαρμόζεται έναντι των πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών, σύμφωνα με δήλωση του υπεύθυνου του αναφερόμενου αεροδρομίου.

“Οι συνέπειες είναι σε ελάχιστο επίπεδο για την ώρα. Δεν έχουμε τα ακριβή στοιχεία, αλλά ένας μικρός αριθμός ανθρώπων μετρημένων στα δάκτυλα του χεριού ελέγχθηκαν κι επαναπροωθήθηκαν στις πατρίδες τους,” δήλωσε ο Πολ Γκρίφιθς, επιχειρησιακός διευθυντής του αεροδρομίου στο ραδιόφωνο Dubai Eye radio.

Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι έχει τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση διεθνώς, ενώ είναι η έδρα της αεροπορικής εταιρίας Emirates.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανακοίνωση που αναφέρει ότι το διάταγμα που υπέγραψε και με το οποίο κλείνει τα σύνορα σε ορισμένους πρόσφυγες και ξένους δεν έχει ως στόχο ειδικά τους μουσουλμάνους.

«Για να είναι τα πράγματα ξεκάθαρα, δεν πρόκειται για μία απαγόρευση κατά των μουσουλμάνων, όπως μεταδίδουν λανθασμένα τα μέσα», και συμπληρώνει: «Δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκεία, αφορά την τρομοκρατία και την ασφάλεια της χώρας μας», ξεκαθάρισε ο Ντόναλντ Τραμπ στην ανακοίνωσή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ