ΚΟΣΜΟΣ

Ο τουρκικός Τύπος για την πρόκληση στα Ίμια

Ο τουρκικός Τύπος για την πρόκληση στα Ίμια
Τουρκικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων

Η προκλητική ενέργεια των Τούρκων να στείλουν στα Ίμια πυραυλάκατο συνοδεία φουσκωτών -με επιβαίνοντα μάλιστα στο ένα τον αρχηγό των τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων- κυριαρχεί στα σημερινά πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου.

Με τίτλους όπως «Βόλτα στα Ίμια μετά την άρνηση για τους οκτώ», «Τα ‘Ίμια στην επικαιρότητα» ή «Μήνυμα από τα Ίμια», ορισμένες από τις κυριότερες εφημερίδες της Τουρκίας, κάνουν εκτενή αναφορά στο πρωτοφανές περιστατικό το οποίο, όπως γράφουν, έγινε ως αντίποινα στην απόφαση του Αρείου Πάγου για την μη έκδοση των οκτώ στρατιωτικών στην Τουρκία πριν από λίγες ημέρες.

Στο πρωτοσέλιδό της με τίτλο «Η πόζα του Καρντάκ», η εφημερίδα Hurriyet δημοσιεύει φωτογραφία με τον αρχηγό και την ανώτατη ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ενώ το κείμενο μεταξύ άλλων λέει «Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων μαζί με τους επικεφαλής όλων των όπλων έκαναν βόλτα στην περιοχή του Καρντακ (σ.σ.Ίμια) όπου Ελλάδα και Τουρκία είχαν φτάσει στα πρόθυρα του πολέμου».

hurriyet

Η εφημερίδα Cumhuriyet στο πρωτοσέλιδο της αναφέρει «Τα Ίμια στην επικαιρότητα», ενώ ο τίτλος της Haber Turk είναι «Το μήνυμα από τα Ίμια – Γεωπολιτικές αποφάσεις».

chum

haber

Τέλος, η εφημερίδα Star αναφέρει: Μήνυμα στην Αθήνα με τα Καρντάκ (Ίμια) και συνεχίζει: «Μετά την απόφαση της Ελλάδος για την μη έκδοση των 8 πραξικοπηματιών ο Ακάρ επισκέφθηκε τα Καρντάκ»

STAR TOURKIA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ