Ο τουρκικός Τύπος για την πρόκληση στα Ίμια
Η προκλητική ενέργεια των Τούρκων να στείλουν στα Ίμια πυραυλάκατο συνοδεία φουσκωτών -με επιβαίνοντα μάλιστα στο ένα τον αρχηγό των τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων- κυριαρχεί στα σημερινά πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου.
Με τίτλους όπως «Βόλτα στα Ίμια μετά την άρνηση για τους οκτώ», «Τα ‘Ίμια στην επικαιρότητα» ή «Μήνυμα από τα Ίμια», ορισμένες από τις κυριότερες εφημερίδες της Τουρκίας, κάνουν εκτενή αναφορά στο πρωτοφανές περιστατικό το οποίο, όπως γράφουν, έγινε ως αντίποινα στην απόφαση του Αρείου Πάγου για την μη έκδοση των οκτώ στρατιωτικών στην Τουρκία πριν από λίγες ημέρες.
Στο πρωτοσέλιδό της με τίτλο «Η πόζα του Καρντάκ», η εφημερίδα Hurriyet δημοσιεύει φωτογραφία με τον αρχηγό και την ανώτατη ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ενώ το κείμενο μεταξύ άλλων λέει «Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων μαζί με τους επικεφαλής όλων των όπλων έκαναν βόλτα στην περιοχή του Καρντακ (σ.σ.Ίμια) όπου Ελλάδα και Τουρκία είχαν φτάσει στα πρόθυρα του πολέμου».

Η εφημερίδα Cumhuriyet στο πρωτοσέλιδο της αναφέρει «Τα Ίμια στην επικαιρότητα», ενώ ο τίτλος της Haber Turk είναι «Το μήνυμα από τα Ίμια – Γεωπολιτικές αποφάσεις».


Τέλος, η εφημερίδα Star αναφέρει: Μήνυμα στην Αθήνα με τα Καρντάκ (Ίμια) και συνεχίζει: «Μετά την απόφαση της Ελλάδος για την μη έκδοση των 8 πραξικοπηματιών ο Ακάρ επισκέφθηκε τα Καρντάκ»

SPONSORED
Δημοσκοπήσεις Marc και Palmos: Από 28,1% έως 30,8% η ΝΔ - Σταθερά δεύτερο κόμμα η ΕΛΑΣ του Τσίπρα
20:50
Δεν βρίσκουν εργαζόμενους για σεζόν - Περισσότερες από 80.000 κενές θέσεις εργασίας
20:39
Εύβοια: «Το ρήγμα αυτό μπορεί να δώσει δόνηση 6 Ρίχτερ» λέει ο σεισμολόγος Παπαδόπουλος
20:33
Φωτιά σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ Χαλκιδικής με 15 επιβάτες - Έβγαιναν καπνοί από τη μηχανή
20:22