ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας Φραγκίσκος: Αν θες να λέγεσαι Χριστιανός...

Πάπας Φραγκίσκος: Αν θες να λέγεσαι Χριστιανός...
REUTERS/Stefano Rellandini

Ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε την άκαμπτη στάση μερίδας Χριστιανών απέναντι σε πρόσφυγες και άτομα άλλων θρησκευτικών πεποιθήσεων, κατά την διάρκεια προσκυνήματος Καθολικών και Λουθηρανών από την Γερμανία.

Όπως μετέδωσε το Catholic News Service ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας επέπληξε «την αντιφατική στάση όσων από την μια θέλουν να υπερασπιστούν τον Χριστιανισμό στη Δύση και από την άλλη είναι κατά των προσφύγων άλλων θρησκειών».

«Δεν είναι κάτι που έχω διαβάσει σε βιβλία, αλλά το βλέπω σε εφημερίδες και στην τηλεόραση κάθε μέρα», είπε ο Πάπας.

«Η ασθένεια ή μπορείς να πεις η αμαρτία που ο Ιησούς καταδικάζει περισσότερο είναι η υποκρισία, αυτό δηλαδή που συμβαίνει όταν κάποιος ισχυρίζεται πως είναι Χριστιανός, αλλά δεν ζει ανάλογα με τις διδαχές του Χριστού. Δεν μπορείς να είσαι Χριστιανός χωρίς να ζεις σαν Χριστιανός».

Ο Ποντίφικας παρέθεσε και απόσπασμα από την Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο για να τονίσει τα λεγόμενά του, ενώ ακόμη είπε στους παρευρισκομένους:

«Είναι υποκριτικό να αποκαλείς τον εαυτό σου Χριστιανό και να κυνηγάς έναν πρόσφυγα ή κάποιον που θέλει βοήθεια, κάποιον που πεινάει ή διψάει, να πετάς έξω κάποιον που χρειάζεται την βοήθειά σου».

«Αν λέω πως είμαι Χριστιανό αλλά κάνω όλα αυτά τότε ‘Είμαι υποκριτής’».

Ο Πάπας κάλεσε όλα τα έθνη να επικεντρωθούν στην βοήθεια «των πτωχότερων, των ασθενών, αυτών που έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους για να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέρος για τους ίδιους και τις οικογένειες τους».

«Όταν θέτεις εαυτόν στην υπηρεσία αυτών που έχουν ανάγκη θα βιώσεις ότι είμαστε ήδη ενωμένοι: είναι το έλεος του Θεού που μας ενώνει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ