ΚΟΣΜΟΣ

CNNi: Οι επόμενες κινήσεις του Τραμπ μετά το διάταγμα για τους πρόσφυγες

CNNi: Οι επόμενες κινήσεις του Τραμπ μετά το διάταγμα για τους πρόσφυγες
REUTERS/Jonathan Ernst

Εν μέσω των αντιδράσεων που έχουν ξεσπάσει έπειτα από το προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες το CNNi αποκαλύπτει τις σκέψεις και τις επόμενες κινήσεις του προέδρου των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το CNNi, «ο διευθυντής στρατηγικής του Λευκού Οίκου Stephen Miller επικοινώνησε με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αξιωματούχους των Τελωνείων και των Συνοριακών Ελέγχων και με εκπροσώπους της Εσωτερικής Ασφάλειας, τους οποίους διαβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι βαθύτατα προσηλωμένος και αποφασισμένος να εφαρμόσει το διάταγμα και τους προέτρεψε να μην αποσπώνται από τις υστερικές φωνές που ακούγονται στην τηλεόραση».

Ο Stephen Miller όμως τους είπε και κάτι άλλο: τους ενημέρωσε ότι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζητείται από κάθε ξένο επισκέπτη να παραδίδει στις αρχές το κινητό του, να αποκαλύπτει όλες τις ιστοσελίδες τις οποίες επισκέπτεται και να δίνει πρόσβαση σε όλα τα social media που έχει κάποιον λογαριασμό αλλά και τις επαφές του. Αν ο επισκέπτης αρνηθεί να δώσει τις πληροφορίες που του ζητούνται θα του απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα.

Κυβερνητικές πηγές ξεκαθάρισαν στο CNNi ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Sean Spicer αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Το CNNi, επικαλούμενο δημοσίευμα του Politico τον Δεκέμβριο του 2016, αναφέρει ότι η τότε κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα είχε πρωτοστατήσει καθώς ζητούσε, σιωπηρά, από τους επισκέπτες να δίνουν στις αρχές τους λογαριασμούς τους στα social media, εθελοντικά.

White House discussing asking foreign visitors for social media info and cell phone contacts, By Jake Tapper, Anchor and Chief Washington Correspondent

ΔΗΜΟΦΙΛΗ