ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: Το διάταγμα Τραμπ παραβιάζει το πνεύμα της διεθνούς συνεργασίας

Μέρκελ: Το διάταγμα Τραμπ παραβιάζει το πνεύμα της διεθνούς συνεργασίας
REUTERS/Fabrizio Bensch

«Η παγκόσμια μάχη εναντίον της τρομοκρατίας δεν απαιτεί να καθίστανται ύποπτες ολόκληρες ομάδες ανθρώπων» ανέφερε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.

Σχολιάζοντας το διάταγμα Τραμπ για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες υπογράμμισε ότι «παραβιάζει το πνεύμα της διεθνούς συνεργασίας».

«Η απαραίτητη και αποφασιστική μάχη εναντίον της τρομοκρατίας δεν δικαιολογεί κατ' ουδένα τρόπο να θεωρούνται γενικά ύποπτες ομάδες ορισμένων ανθρώπων - στην προκειμένη περίπτωση ανθρώπων μουσουλμανικής πίστης ή κάποιας συγκεκριμένης καταγωγής», σημείωσε η Μέρκελ και πρόσθεσε:

«Κατά την άποψή μου, η πράξη αυτή αντιβαίνει στις βασικές αρχές της διεθνούς βοήθειας προς τους πρόσφυγες και της διεθνούς συνεργασίας».

«Η καγκελαρία και το υπουργείο Εξωτερικών θα κάνουν ό,τι μπορούν, ιδιαίτερα για τους θιγόμενους πολίτες με διπλή υπηκοότητα, για να ξεκαθαρίσουν οι νομικές επιπλοκές και να εκπροσωπηθούν εμφατικά τα συμφέροντά τους βάσει του νόμου», είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος και κατέληξε:

Είναι σαφές ότι έχουμε στενές διαβουλεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους μας σχετικά με το όλο θέμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ