Πέθανε ο Νιγηριανός με τις 86 συζύγους και τα 170 παιδιά...
Ένας Νιγηριανός που έγινε γνωστός παγκοσμίως πριν από μερικά χρόνια, όταν ισλαμικό δικαστήριο τον υποχρέωσε να χωρίσει τις 82 από τις 86 συζύγους του, πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 93 ετών, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της πολυμελούς οικογένειάς του.
«Ο Μπάμπα αρνιόταν να πάρει φάρμακα. Έτσι ζούσε. Η οικογένειά του είναι ακέραιη. Οι 86 σύζυγοί του ήταν στο πλευρό του όταν πέθανε», δήλωσε ο Σαλάχου Μπέλο, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Ο Μουχαμαντού Μπέλο Μασάμπα, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, είχε φυλακιστεί επειδή αρνιόταν να διώξει τις γυναίκες του. Οι 86 σύζυγοι και 20 από τα 170 παιδιά του είχαν μάλιστα διαδηλώσει έξω από το δικαστήριο της πόλης Μίνα για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους. Τελικά, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.
Το 2008 ένα ισλαμικό δικαστήριο που επιβλέπει την εφαρμογή της σαρίας, του ισλαμικού νόμου που ισχύει σε 12 πολιτείες της Νιγηρίας, τον συνέλαβε με την κατηγορία της κατά συρροή παράβασης των θρησκευτικών νόμων και της παράνομης ένωσης με 86 συζύγους. Τον διέταξε μάλιστα τότε να κρατήσει μόνο τέσσερις, όπως ορίζει το Ισλάμ. Ο «Μπάμπα», ωστόσο, αρνήθηκε, υποστηρίζοντας ότι δεν παραβίασε καμία θρησκευτική αρχή.
LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Πυραυλικές επιθέσεις σε Τεχεράνη και Ισραήλ - Πιθανή χερσαία επιχείρηση του IDF στο Λίβανο
19:40
Εκρηξη από διαρροή φυσικού αερίου στη Ρώμη: Δύο τραυματίες, καταστροφές και εκκενώσεις
19:36
Αίσιο τέλος στην επιχείρηση απεγκλωβισμού δύτη στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης
19:30
Η απονομή του ασημένιου μεταλλίου στον Εμμανουήλ Καραλή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου (vids)
19:21