ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ απέπεμψε την υπηρεσιακή υπουργό Δικαιοσύνης

Ο Τραμπ απέπεμψε την υπηρεσιακή υπουργό Δικαιοσύνης
REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo

Παρελθόν από την κυβέρνηση αποτελεί η υπηρεσιακή υπουργός Δικαιοσύνης, Σάλι Γέιτς.

Αφορμή για την αποπομπή της, στάθηκε η εντολή που έδωσε η ίδια, προς τους νομικούς του υπουργείου αναφορικά με τη μη τήρηση της περιορισμών στη μετανάστευση που επέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέθεσε στον Ντάνα Μποέντε, Γενικό Εισαγγελέα στην Ανατολική Περιφέρεια της Βιρτζίνια να αντικαταστήσει τη Γέιτς, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ και την ανάρτησή του στο Twitter.

Η Γέιτς, που είχε επιλεγεί από τον προηγούμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι δεν είχε πειστεί για τη νομική ορθότητα του ειδικού προεδρικού διατάγματος που υπέγραψε ο Τραμπ, απαγορεύοντας την είσοδο ταξιδιωτών από επτά χώρες, στις οποίες, οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία.

Αυτή δεν είναι η μόνη αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς ο αμερικανός πρόεδρος διόρισε τον Τόμας Χόμαν στη θέση του υπηρεσιακού διευθυντή στην Yπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, Τζον Κέλι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ