ΚΟΣΜΟΣ

Όπως μας συμπεριφέρονται, θα τους συμπεριφερόμαστε, λέει ο Τούρκος Υπουργός Δικαιοσύνης

Όπως μας συμπεριφέρονται, θα τους συμπεριφερόμαστε, λέει ο Τούρκος Υπουργός Δικαιοσύνης
EPA/DPA/ MARIJAN MURAT

Τα «πυρά» του εναντίον της ελληνικής Δικαιοσύνης εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ, με αφορμή την απόφαση για την μη έκδοση των 8 αξιωματικών, που κατηγορούνται στην Τουρκία ως πραξικοπηματίες.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη χαρακτήρισε την απόφαση του Αρείου Πάγου άδικη, ενώ έκανε λόγο για «πολιτική απόφαση», επαναλαμβάνοντας τη θέση που είχε εκφράσει και πριν λίγες μέρες με αναρτήσεις του στο Twitter.

Εκτίμησε πως η απόφαση αυτή θα βλάψει τις σχέσεις των δύο χωρών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «από εδώ και πέρα, θα συμπεριφερόμαστε το ίδιο σε όσους μας συμπεριφέρονται έτσι και θα απαντάμε αντίστοιχα», ενώ ισχυρίστηκε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα επιτρέπει στους Κούρδους και τους αριστερούς του DHKP-C να έχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης στο έδαφός της.

Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ακόμη πως η Ελλάδα μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει καμία θετική προσέγγιση στα αιτήματα έκδοσης που της έχει απευθύνει η Τουρκία και εξέφρασε την επιθυμία η Ελλάδα να επανεξετάσει το θέμα «για αυτό στείλαμε και δεύτερο αίτημα έκδοσης στις ελληνικές Αρχές».

Αναφερόμενος στην κίνηση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων στα Ίμια, ο Μποζντάγ απέφυγε να τη συνδέσει με την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους οκτώ στρατιωτικούς κάνοντας λόγο για επίσκεψη στο πλαίσιο της επιθεώρησης χωρίς καμία πολιτική διάσταση.

Από τα πυρά του δεν γλίτωσαν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που επίσης δεν προχωρούν στην έκδοση όσων η Τουρκία θεωρεί εγκληματίες, όπως ο Φετουλάχ Γκιουλέν και μέλη της οργάνωσής του, που αρνείται να συλλάβει η Ιντερπόλ.

«Όσους βλάπτουν την Τουρκία, τους χαϊδεύουν. Μόνο ανεξάρτητη δικαιοσύνη και αμεροληψία δεν είναι αυτό. Η Ελλάδα και η Γερμανία ποτέ δεν απάντησαν στα αιτήματά μας για τους φετουλαχτσήδες. Η Μέρκελ τους προστατεύει στη Γερμανία», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ