ΚΟΣΜΟΣ

Η αστυνομία ανάγκασε μητέρα να αποδείξει ότι... θηλάζει

Η αστυνομία ανάγκασε μητέρα να αποδείξει ότι... θηλάζει
REUTERS/Alex Kraus

Καταγγελία κατά της γερμανικής αστυνομίας υπέβαλε μια γυναίκα από την Σιγκαπούρη που κλήθηκε να δικαιολογήσει το θήλαστρο που μετέφερε στις αποσκευές της, πιέζοντας το στήθος της για να δείξει πως θηλάζει.

Όπως αναφέρει το BBC η Γκαγιαθίρι Μπόουζ έζησε μια «εξευτελιστική», όπως η ίδια λέει, εμπειρία, όταν το προσωπικό του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης την κάλεσε να αποδείξει γιατί είχε μαζί της θήλαστρο ενώ δεν είχε μωρό.

Η γερμανική αστυνομία, πάντως, αρνήθηκε να σχολιάσει την καταγγελία της, είπε όμως ότι τέτοιου είδους μέτρα λαμβάνονται «σαφώς» στο πλαίσιο διαδικασίας ρουτίνας.

Η γυναίκα, η οποία ταξίδευε μόνη της, είπε ότι την περασμένη Πέμπτη ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε πτήση για το Παρίσι όταν την σταμάτησαν κατά τον έλεγχο από το μηχάνημα ανίχνευσης στο γερμανικό αεροδρόμιο.

Όταν η χειραποσκευή της 33χρονης, στην οποία μετέφερε το θήλαστρο, πέρασε από το μηχάνημα, οι αρχές της υπέβαλαν ερωτήσεις.

Gayathiri Bose

(Facebook)

«Ο τόνος της φωνής τους είχε μια δυσπιστία. 'Θηλάζετε;'. Τότε που είναι το μωρό σας; Το μωρό σας είναι στη Σιγκαπούρη;».

Οι αστυνομικοί δεν φάνηκε να την πιστεύουν, κράτησαν το διαβατήριό της και στη συνέχεια την οδήγησαν σε ένα δωμάτιο, όπου μια γυναίκα αστυνομικός της έκανε και άλλες ερωτήσεις. Εκεί της ζήτησε να αποδείξει ότι θηλάζει, λέει η Μπόουζ.

«Μου ζήτησε να ανοίξω την μπλούζα μου και να της δείξω το στήθος μου. Στη συνέχεια με ρώτησε πως και δεν έχω τοποθετήσει κάτι πάνω στο στήθος μου εφόσον θηλάζω. Και απάντησα ότι δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να βάλεις μόνιμα πάνω του, συνήθως βάζουμε στη θηλή το θήλαστρο και αυτό δουλεύει από μόνο του».

Η Μπόουζ, που εργάζεται ως μάνατζερ σε μεταφορική εταιρεία και είναι μητέρα ενός τρίχρονου παιδιού και ενός βρέφους επτά μηνών, λέει ότι δέχτηκε και πίεσε το στήθος της. «Βρισκόμουν σε σοκ, έκανα τις κινήσεις. Ήμουν εντελώς μόνη και δεν ήμουν σίγουρη τι θα μπορούσε να μου συμβεί αν αποφάσιζαν να μου δημιουργήσουν πρόβλημα».

«Μόνο όταν βγήκα από το δωμάτιο άρχισα να αντιλαμβάνομαι τι είχε μόλις συμβεί. Με πήραν τα κλάματα, ήμουν φοβερά αναστατωμένη».

Σύμφωνα με την ίδια, οι αστυνομικοί εξέτασαν το θήλαστρο προτού της επιστρέψουν το διαβατήριο και στη συνέχεια της επέτρεψαν να επιβιβαστεί στην πτήση για Παρίσι. Εκείνη ζήτησε το όνομα της αστυνομικού, η οποία της το έγραψε σε μία κόλλα χαρτί.

Όπως λέει η Μπόουζ, το περιστατικό το οποίο διήρκεσε σχεδόν 45 λεπτά ήταν «εξευτελιστικό» και «πολύ τραυματικό».

«Όταν τελικά με απάλλαξαν, τους είπα ότι δεν είναι τρόπος αντιμετώπισης αυτός. Είπα "ξέρετε τι μου κάνατε; με κάνατε να δείξω το στήθος μου;». «Η αστυνομικός απάντησε 'ΟΚ, τώρα τελείωσε, παρακαλώ φύγετε'. Ήταν τελείως αδιάφορη, δεν φάνηκε να έχει τύψεις ή ενσυναίσθηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ