Το Βέλγιο ανησυχεί για ένα «άτσαλο» Brexit
Έκδηλη είναι η αμηχανία στα υψηλά κλιμάκια των Βέλγων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων ενώπιον των διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασίλειου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Για ανησυχία που επικρατεί στους κύκλους της βελγικής κυβέρνησης ότι τυχόν «σκληρό» Brexit μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα στη βελγική οικονομία, κάνει λόγο στο σημερινό φύλλο της η ολλανδόφωνη εφημερίδα του Βελγίου «De Morgen», ενώ η γαλλόφωνη L' Echo εκτιμά ότι για το Βέλγιο υπάρχουν δύο τρόποι αντιμετώπισης του Brexit.
Ο πρώτος είναι καθαρά οικονομικός, καθώς η χώρα είναι από τις πλέον εκτεθειμένες εμπορικά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σε αυτήν τη βάση, το Βέλγιο έχει συμφέρον να υπερασπιστεί μία πολύ ανοικτή εμπορική σχέση με τους Βρετανούς, υπογραμμίζουν οι εφημερίδες.
Ο δεύτερος είναι πιο υπαρξιακός: Το Βέλγιο δεν μπορεί να είναι ισχυρό, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δεν ισχυρή. Μία πολύ θετική συμφωνία για το Λονδίνο θα μπορούσε να ενθαρρύνει και άλλες αποχωρήσεις από την ΕΕ και, εντέλει, την κατάρρευση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
Όταν τα γατάκια «καταλαμβάνουν» τα στρώματα γιόγκα: Η μοναδική εμπειρία του Kitty Yoga
09:00
Χανιά: Μεταθανάτιες οι μαχαιριές στο σώμα της 45χρονης Σταυρούλας - Ανατροπή από την ιατροδικαστική
08:56
Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός: 2.500 ναυτικοί απομακρύνθηκαν από τα Στενά του Ορμούζ
08:54
«Λιώνουν» Γαλλία, Βρετανία και Ελβετία από τον καύσωνα: Ιστορικές θερμοκρασίες και έκτακτα μέτρα
08:44