ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Εγκεφαλικά νεκρή η πρώην πρώτη κυρία

Βραζιλία: Εγκεφαλικά νεκρή η πρώην πρώτη κυρία
REUTERS/Paulo Whitaker

Εγκεφαλικά νεκρή νοσηλεύεται η σύζυγος του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, Μαρίσα Λετίσια Ρόκο.

Η οικογένειά της αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της, όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο που νοσηλευόταν η πρώην πρώτη κυρία της χώρας.

Σύμφωνα με το Συρολιβανέζικο Νοσοκομείο του Σάο Πάολο, μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε την Πέμπτη η Ρόκο διαπιστώθηκε ότι ο εγκέφαλός της δεν αιματωνόταν πλέον.

«Με την έγκριση της οικογένειάς της, η διαδικασία της δωρεάς οργάνων είναι σε εξέλιξη», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του το νοσοκομείο.

Η 66χρονη Ρόκο εισήχθη στο νοσοκομείο στις 24 Ιανουαρίου, αφού υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

«Η οικογένεια Λούλα ντα Σίλβα ευχαριστεί όσους εκδήλωσαν την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους τις τελευταίες ημέρες», έγραψε ο πρώην πρόεδρος στη σελίδα του στο Facebook, αφού αντικατέστησε τη φωτογραφία του με μία στην οποία εικονίζεται μαζί με τη σύζυγό του.

Το κοινοβούλιο της Βραζιλίας τήρησε ενός λεπτού σιγή και το κεντροδεξιό κόμμα PSDB, που είχε βρεθεί απέναντι στον Λούλα σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις, του έστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα.

Η Μαρίσα Λετίσια Ρόκο παντρεύτηκε τον Λούλα το 1974, την εποχή που εκείνος ήταν συνδικαλιστικός ηγέτης, και απέκτησαν μαζί τρία παιδιά.

lula1

(REUTERS/Paulo Whitaker)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ