ΚΟΣΜΟΣ

Λατρεία για τον Βλαντιμίρ Πούτιν σύμφωνα με δημοσκόπηση

Λατρεία για τον Βλαντιμίρ Πούτιν σύμφωνα με δημοσκόπηση
Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS

Το 85% των Ρώσων πολιτών εγκρίνουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν και το έργο του στη χώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Εθνικού Κέντρου Μελέτης Κοινής Γνώμης (VITSIOM).

Στην γενική κατάταξη, ως προς τον δείκτη εμπιστοσύνης που δείχνουν οι πολίτες προς τους πολιτικούς, η δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου την τελευταία εβδομάδα (23-29 Ιανουαρίου) βρισκόταν στο 54,3%, από 51,4% που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα (16-22 Ιανουαρίου), όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Το 60% επίσης των Ρώσων, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση- τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύει το Ria Novosti- εγκρίνει το έργο του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ, και της κυβέρνησης του. Ως προς τον δείκτη εμπιστοσύνης που δείχνουν οι πολίτες προς τους πολιτικούς, ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μενβέντεφ, συγκεντρώνει 18,2% και Ρώσος υπουργός Αμύνης Σεργκέι Σόϊγκου 17,7%.

Οι αναλυτές του VITSIOM επισημαίνουν επίσης, ότι την τελευταία εβδομάδα, η δημοτικότητα του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία» έφθασε το 50,7%, ενώ στην δεύτερη θέση βρίσκεται το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας του Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, η δημοτικότητα του οποίου μειώθηκε τις δύο τελευταίες εβδομάδες φθάνοντας από το 13,7% στο 11,8%.

Ακολουθούν το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η δημοτικότητα του οποίου έπεσε από το 10,5% στο 10% και το Κόμμα της «Δίκαιης Ρωσίας» από το 5,2% στο 4,7%

ΔΗΜΟΦΙΛΗ