Πούτιν: Η Ουκρανία προσποιείται το θύμα για να αποσπάσει χρήματα από ΕΕ και ΗΠΑ
Επιθετικός εμφανίστηκε σε ομιλία του ο Βλαντιμίρ Πούτιν απέναντι στην Ουκρανία, λέγοντας πως το Κίεβο προκάλεσε την πρόσφατη κλιμάκωση στην ανατολική Ουκρανία «παίζοντας το θύμα», για να μπορέσει να αποσπάσει χρήματα από την Ευρώπη.
«Η ουκρανική κυβέρνηση χρειάζεται χρήματα, και ο καλύτερος τρόπος για να τα πάρει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από συγκεκριμένες χώρες της Ευρώπης, από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους φορείς, είναι να παρουσιάσει τη χώρα ως θύμα», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος, όπως αναφέρει το RT.
O Ρώσος ηγέτης προέβη στις παραπάνω δηλώσεις κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, από τη Βουδαπέστη.
Επιπλέον, ο Πούτιν σημείωσε πως η ουκρανική κυβέρνηση θέλει να φτιάξει τις σχέσεις της και με την νέα κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ για τη συμφωνία του Μινσκ σημείωσε πως οι Ουκρανοί έψαχναν μια δικαιολογία (σσ. κλιμακώνοντας την ένταση στην ανατολική Ουκρανία και κατηγορώντας την Ρωσία) για να μην ακολουθήσουν τους κανονισμούς.
Πρόεδρος ιρανικού κοινοβουλίου: Oι «απερίσκεπτες κινήσεις» του Τραμπ οδηγούν τις ΗΠΑ σε μία κόλαση
20:34
Απαγχονισμένος βρέθηκε 48χρονος στο σπίτι του στην Πάτρα
20:22
LIVE Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Τραμπ: «Τρίτη στις 20:00» το χτύπημα στο Ιράν; - Αποζημίωση ζητά η Τεχεράνη για να ανοίξει το Ορμούζ
20:10
Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι εντόπισε στρατιωτικό εξοπλισμό της Χεζμπολάχ σε σχολείο στο Λίβανο (pics)
20:00