ΚΟΣΜΟΣ

Έτινγκερ: Όποια χώρα δεν δέχεται πρόσφυγες, πρέπει να συνεισφέρει αλλού

Έτινγκερ: Όποια χώρα δεν δέχεται πρόσφυγες, πρέπει να συνεισφέρει αλλού
WIKIPEDIA

«Όποιος δεν δέχεται πρόσφυγες θα πρέπει να κάνει κάτι σε άλλους τομείς. Ο καθένας πρέπει να συνεισφέρει σε κάτι», τόνισε ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον προϋπολογισμό και τους ανθρώπινους πόρους Γκίντερ Έτινγκερ, ο οποίος ζήτησε από τις χώρες της ΕΕ να επιδείξουν μεγαλύτερη αλληλεγγύη στο θέμα των προσφύγων.

Ο Έτινγκερ, σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο κάλεσε, επίσης, τους Ευρωπαίους σε μεγαλύτερη σύμπνοια ενόψει της Συνόδου κορυφής της Μάλτας. Η Ευρώπη δεν πρέπει να αποδεχτεί το παιχνίδι του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ «διαίρει και βασίλευε» και σε αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αντιτάξει ομαδική δουλειά, ανέφερε ο Γερμανός χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.

Οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι σαφείς, πρόσθεσε, «εποικοδομητικοί στη διατύπωση και σκληροί επί της ουσίας». «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να αποδεχτεί το γεγονός ότι ο Τραμπ ενθαρρύνει χώρες μέλη της να αποχωρήσουν και να δυσφημεί το ευρώ. Θα πρέπει επίσης να αμυνθούν κατά των μέτρων προστατευτισμού της νέας αμερικανικής κυβέρνησης», είπε ακόμα. «Εμείς έχουμε τη μεγαλύτερη αγορά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο ο Γκίντερ Ετινγκερ τον χαρακτήρισε «απρόβλεπτο, ασταθή και ευμετάβλητο». Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η απαγόρευση εισόδου από συγκεκριμένες χώρες «κάνει διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων και δεν συνάδει προς τις αξίες της Ευρώπης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ