ΚΟΣΜΟΣ

Financial Times: Η Μέι μιμείται τον Τσίπρα σε λαϊκισμό

Financial Times: Η Μέι μιμείται τον Τσίπρα σε λαϊκισμό

«Η Τερέζα Μέι κρατά σημειώσεις από τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να διαμορφώσει τη Λευκή Βίβλο για το Brexit...", γράφουν οι Financial Times.

Όπως γράφει ο αρθρογράφος των FT, Chris Giles, τα αισιόδοξα λόγια της πρωθυπουργού, κάπου τα έχουμε ξανακούσει...

Στη Λευκή βίβλο για το Brexit, σε αυτή την έκθεση των 77 σελίδων, η Τερέζα Μέι, κάνει λόγο για διαπραγματεύσεις που θα στεφθούν με απόλυτη επιτυχία, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις του πρώην πρεσβευτή της Ε.Ε. ότι, δηλαδή, οι συνομιλίες "δεν θα οδηγήσουν πουθενά".

«Στο λίκνο της δημοκρατίας», λέει η πρωθυπουργός, η επιτυχία θα έρθει γιατί: «ο καθένας, τόσο εντός, όσο και εκτός της χώρας, σέβεται το δημοκρατικό δικαίωμα των ανθρώπων να αναλάβουν την ευθύνη και να αποφασίζουν μόνοι τους για τον εαυτό τους στα κρίσιμα θέματα».

Capture

«Δρώντας με ενότητα», πρόσθεσε η πωθυπουργός, το Brexit θα στείλει ένα «ένα ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη», «φυσικά», η απόφασή μας, το ότι, δηλαδή, οι Βρετανοί εξέφρασαν μια διάθεση κυριαρχίας, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση μια απόφαση για διάλυση της Ευρώπης.

«Το οφείλουμε στα παιδιά μας, το οφείλουμε στις μελλοντικές γενιές», κατέληξε.

Φυσικά, οι πιο προσεχτικοί αναγνώστες θα έχουν διαπιστώσει ότι σχεδόν ό,τι γράφτηκε μέχρι στιγμής σε αυτό το άρθρο είναι μία ανοησία...

Τα εισαγωγικά δεν προέρχονται από τον πρόλογο της πρωθυπουργού! Αλλά.... προέρχονται αποκλειστικά από μια κοινοβουλευτική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, όταν η Ελλάδα ήταν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με τη ζώνη του ευρώ τον Ιούνιο του 2015.

2

Η κυρία Μέι αντλεί από την ίδια δεξαμενή λαϊκισμού με τον κύριο Τσίπρα. Πιστεύει ότι το «βασικό συστατικό της επιτυχίας» έρχεται από τη «δύναμη και τη στήριξη 65 εκατομμρίων ανθρώπων που είναι πρόθυμοι "να το κάνουν να συμβεί"».

Η ενότητα θα επιτρέψει στην Βρετανία να προχωρήσει «σχηματίζοντας μια νέα σχέση με την Ευρώπη και οικοδομώντας μια ισχυρότερη, πιο δίκαιη Βρετανία»

«Και όλα αυτά δεν θα τα κάνουμε για τους εαυτούς μας, αλλά για εκείνους που έρχονται... Για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας», συμπλήρωσε...

Ο κύριος Τσίπρας κέρδισε το δημοψήφισμα, ωστόσο, η διαπραγματευτική του θέση, δεν κράτησε πολύ... Άλλαξε, με το που ήρθε αντιμέτωπη με την πραγματικότητα της άλλης πλευράς.

Η κυρία Μέι, λέει ότι η Βρετανία είναι διαφορετική.... αλλά εμείς αυτά, τα έχουμε ξαναζήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ