Μεσόγειος: Διάσωση 1.300 μεταναστών μόνο την Παρασκευή
Πάνω από 1.300 μετανάστες διασώθηκαν σε 13 χωριστές επιχειρήσεις στη Μεσόγειο την Παρασκευή, με αποτέλεσμα το σύνολο των ανθρώπων στους οποίους προσφέρθηκε βοήθεια μέσα στις τελευταίες τρεις ημέρες να ξεπεράσει τους 2.600, όπως έγινε γνωστό από το ιταλικό Λιμενικό Σώμα, το οποίο έχει αναλάβει να συντονίζει τις επιχειρήσεις.
Οι μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε 13 πλεούμενα, διασώθηκαν στην κεντρική Μεσόγειο χάρη στις προσπάθειες των πληρωμάτων σκαφών του ιταλικού Λιμενικού Σώματος, του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας και της Βρετανίας, εμπορικών πλοίων και πλοίων μη κυβερνητικών οργανώσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του κέντρου συντονισμού.
Άλλοι 1.300 άνθρωποι διασώθηκαν προχθές Τετάρτη σύμφωνα με το ΑΠΕ. Ο διάπλους της Μεσογείου από τη Λιβύη προς την Ιταλία είναι αυτό το διάστημα η κύρια οδός που επιλέγουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη. Συνολικά 181.000 άνθρωποι έκαναν το ταξίδι αυτό πέρυσι, στην πλειονότητά τους με πλοία διακινητών. Πάνω από 5.000 υπολογίζεται πως έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας.
Η Saudi Aramco παγώνει τις παραδόσεις πετρελαίου σε ευρωπαϊκά διυλιστήρια για τον επόμενο μήνα
17:16
Νέα αποκάλυψη: Η Ελισάβετ προσφέρθηκε να αποκαταστήσει τον τίτλο της Νταϊάνα την ημέρα της κηδείας
17:11
Πετρέλαιο θέρμανσης: Οριζόντια επιδότηση και «πλαφόν» - Ανάσα για πάνω από 1,17 εκατ. δικαιούχους
17:03
Προσλήψεις 239 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών - Πού τοποθετούνται
16:59