ΚΟΣΜΟΣ

Βουλευτής Μέρκελ: Ένα «φιλικό» Grexit είναι η καλύτερη λύση

Βουλευτής Μέρκελ: Ένα «φιλικό» Grexit είναι η καλύτερη λύση
EUROKINISSI/ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια «φιλική» έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη προτείνει ο Κρίστιαν φον Στέτεν, επικεφαλής της επιτροπής μεσαίων επιχειρήσεων (ΡΚΜ) της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χρηστιανοδημοκρατών (CDU), του κόμματος δηλαδή της καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Ντίσελντορφ «Rheinischen Post», ο βουλευτής ζήτησε ειλικρίνεια απέναντι τους πολίτες τονίζοντας πως «δεν πρέπει να ρίξουμε στάχτη στα μάτια των πολιτών, αλλά πρέπει ανοικτά και ειλικρινά να θέσουμε το ελληνικό πρόβλημα και να συνοδεύσουμε την Ελλάδα προς την έξοδο (από την Ευρωζώνη) με έναν τρόπο φιλικό».

Η κυβέρνηση της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Στέτεν, δεν είναι διατεθειμένη να εφαρμόσει τις όποιες συμφωνίες με τους εταίρους της και το Grexit είναι η «καλύτερη λύση».

«Η ελληνική κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να εφαρμόσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του CDU. «Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει στο άμεσο μέλλον να καταβάλει το χρέος της ούτε και τους συμφωνηθέντες στην αρχή τόκους. Γι αυτό και η έξοδος από το ευρώ είναι η καλύτερη λύση», υποστήριξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ