ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ: Είμαστε υπέρ της συνέχισης συνομιλιών για τη συριακή κρίση

Λαβρόφ: Είμαστε υπέρ της συνέχισης συνομιλιών για τη συριακή κρίση
REUTERS/Maxim Shemetov

Υπέρ της συνέχισης των συνομιλιών για τη συριακή κρίση, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, τάσσεται η Ρωσία όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σεργκέι Λαβρόφ.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου, ο Λαβρόφ λέει ότι οι διεθνείς διαπραγματεύσεις για το συριακό που έλαβαν χώρα στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, τον Ιανουάριο ήταν "ένα επιτυχημένο βήμα στις προσπάθειες επίλυσης της κρίσης".

Ωστόσο, η δομή των συνομιλιών της Αστάνα ανάμεσα σε εκπροσώπους του Μπασάρ αλ Άσαντ και οργανώσεων της αντιπολίτευσης δεν θα πρέπει να αντικαταστήσει τις συνομιλίες της Γενεύης υπό τον ειδικό απεσταλμένο για την Συρία του ΟΗΕ Στάφαν ντε Μιστούρα, είπε ακόμη ο Λαβρόφ.

Ο ρώσος ΥΠΕΞ επανέλαβε επίσης τη θέση της Μόσχας αναφορικά με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, οι δύο χώρες είναι σε θέση να επιλύσουν διμερή ζητήματα, να βελτιώσουν τους δεσμούς τους και να συντονίσουν τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της "διεθνούς τρομοκρατίας" αλλά μόνο στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού.

Να σημειωθεί πως ο επόμενος γύρος των συνομιλιών της Γενεύης είναι προγραμματισμένος για τις 20 Φεβρουαρίου, όπως ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους την περασμένη Τρίτη διπλωμάτες. Ήταν αρχικά προγραμματισμένος για τις 8 Φεβρουαρίου αλλά την περασμένη εβδομάδα ο Λαβρόφ ανακοίνωσε ότι αναβλήθηκαν, όπως σημειώνει το ΑΠΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ