ΚΟΣΜΟΣ

Super Bowl: Ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε μήνυμα αδελφοσύνης

Super Bowl: Ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε μήνυμα αδελφοσύνης
REUTERS/Stefano Rellandini

Επίκαιρος και σύγχρονος, ο Ποντίφικας άδραξε ακόμη μια φορά την ευκαιρία να υπενθυμίσει στο ποιμνίο του αλλά και σε άλλους, την ανάγκη αδελφοσύνης σε δύσκολους καιρούς.

Με αφορμή το 51ο Super Bowl o Πάπας Φραγκίσκος έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα για τον τελικό του πρωταθλήματος αμερικανικού ποδοσφαίρου. Είναι η πρώτη φορά που ένας Ποντίφικας στέλνει μήνυμα για τον τελικό του NFL (Νational Football League).

Πολλοί Ιταλοί παρατηρητές, τονίζουν ότι ο Αργεντινός Πάπας επέλεξε την μητρική του γλώσσα, τα ισπανικά, για να απευθυνθεί, πρώτα απ΄όλα στους ισπανόφωνους των Ηνωμένων Πολιτειών και να υπογραμμίσει ότι οι χριστιανικές αξίες της αλληλεγγύης και της υποδοχής, πρέπει να γίνονται πάντα σεβαστές.

Ας είναι το φετινό Σούπερ Μπόουλ ένδειξη ειρήνης, φιλίας και αλληλεγγύης για ολόκληρο τον κόσμο" τόνισε μεταξύ των άλλων ο Ποντίφικας στο τηλεοπτικό μήνυμά του. "Τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα όπως το Super Bowl έχουν έντονο συμβολισμό και αποδεικνύουν ότι μπορεί να οικοδομηθεί η κουλτούρα της συνάντησης και ο κόσμος της ειρήνης. Η συμμετοχή σε αθλητικά γεγονότα μας βοηθά να ξεπεράσουμε την προσωπική μας οπτική της ζωής-και με υγιή τρόπο- μας βοηθά να κατανοήσουμε την σημασία της θυσίας, του να εξελίσσεσαι με σεβασμό και πίστη στους κανόνες" πρόσθεσε.

Μια έμμεση απάντηση, όπως υπογραμμίζει και η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας La Repubblica, στις πρώτες κινήσεις και αποφάσεις του νέου Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, άλλωστε, έχει επαναλάβει εδώ και καιρό με έμφαση ότι η πολιτική που θέλει να οικοδομεί τείχη, τον βρίσκει κάθετα αντίθετο.

Η παρέμβαση του δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει. Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι γνωστός για τη λατρεία του για το ποδόσφαιρο, φανατικός οπαδός της San Lorenzo de Almagro -μίας από τις πιο σημαντικές ομάδες της Αργεντινής- και ακόμη θυμάται τα παιδικά του χρόνια στην Αργεντινή. Τότε που μεγάλωσε στις φτωχικές γειτονιές της πατρίδας του και ήταν ένας patadura, ένας εραστής του ποδοσφαίρου που όμως δεν μπορούσε καλά καλά, να κλωτσήσει την μπάλα όπως έχει εξομολογηθείστην ιστοσελίδα TyC Sports της πατρίδας του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ