Ο τουρκικός Τύπος «μιλά» για νέα ένταση στα Ίμια (vid)
Μία νέα τουρκική ενέργεια, φαίνεται να σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα ανάμεσα στην ελληνική ακτοφυλακή και τουρκικά σκάφη, στα Ίμια, σύμφωνα με το Ihlas Haber Ajansi.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το τουρκικό μέσο, οι δύο πλευρές ζήτησαν την άμεση απομάκρυνση από την περιοχή των βραχονησίδων των Ιμίων.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Τούρκοι ανέφεραν προς το ελληνικό σκάφος: «Εδώ Τουρκική Ακτοφυλακή. Είστε σε τουρκικά ύδατα, απομακρυνθείτε από τα τουρκικά ύδατα».
Άμεση ήταν η αντίδραση του ελληνικού σκάφους της ακτοφυλακής, το οποίο απάντησε: «Εδώ είναι τα νησιά Ίμια. Φύγετε άμεσα από το ελληνικό έδαφος».
Στη συνέχεια όπως αναφέρει το Ihlas Haber Ajansi, το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής κυνήγησε το ελληνικό, πλησιάζοντας, μάλιστα, σε απόσταση 20 μέτρων.
Ωστόσο, το ελληνικό σκάφος, δεν έκανε πίσω και τελικά το συμβάν έληξε με την αποχώρηση και των δύο σκαφών από το σημείο.
Αναστάτωση στο Βέλγιο από τα φαντασμαγορικά σχέδια του Αμερικανού πρέσβη για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ
21:14
Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις σε πρόσωπα και εταιρείες που εξοπλίζουν τις εμπόλεμες πλευρές στο Σουδάν
21:05
Ηλεκτρικά πατίνια: Ασφάλιση και όριο ταχύτητας σε νομοθετική παρέμβαση - Τι προβλέπεται
20:58
Μητσοτάκης για τον πρώτο Έλληνα αστροναύτη: Επισφραγίζεται το στοίχημα των επενδύσεων στο διάστημα
20:49