ΚΟΣΜΟΣ

Μαχητικά αεροσκάφη «ανάγκασαν» σε προσγείωση αεροσκάφος πακιστανικών αερογραμμών

Μαχητικά αεροσκάφη «ανάγκασαν» σε προσγείωση αεροσκάφος πακιστανικών αερογραμμών
Twitter/@IntAirport

Συναγερμός επικράτησε στον αέρα όταν η βρετανική πολεμική αεροπορία απογείωσε επειγόντως μαχητικά για να συνοδεύσουν ένα αεροσκάφος της εταιρείας Pakistan International Airlines. 

Τελικά το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Στάνστεντ εξαιτίας ενός επιβάτη που προκάλεσε αναστάτωση, σύμφωνα με τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις και τη βρετανική αστυνομία. Αρχικά, δεν είχε γίνει γνωστός ο λόγος που το αεροσκάφος έπρεπε να προσγειωθεί αναγκαστικά και μάλιστα συνοδευόμενο με μαχητικά, και αρχικά ως αιτία θεωρήθηκε μέχρι και η αεροπειρατεία.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας: «Μαχητικά τύπου Typhoon, που βρίσκονταν σε κατάσταση ετοιμότητας απογειώθηκαν κατεπειγόντως το απόγευμα από τη βάση Κόνινγκσμπι της RAF για να αναχαιτίσουν ένα πολιτικό αεροσκάφος».

Σύμφωνα με ιστοτόπους παρακολούθησης των εμπορικών πτήσεων, το αεροσκάφος της PIA το οποίο εκτελούσε πτήση από τη Λαχόρη προς το αεροδρόμιο Χίθροου εξετράπη στο Στάνστεντ, στη νοτιοανατολική Αγγλία.

Η εταιρεία πάντως δεν απάντησε αμέσως όταν της ζητήθηκαν σχόλια για το συμβάν από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, το συμβάν οφείλεται σε έναν επιβάτη που προκάλεσε αναστάτωση μέσα στο αεροσκάφος και δεν πιστεύεται ότι υπήρξε αεροπειρατεία ή ότι το συμβάν αποτελεί τρομοκρατική ενέργεια.

«Δεν πιστεύεται ότι πρόκειται για μια αεροπειρατεία ή τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Έσεξ. «Το αεροσκάφος έχει σταθμεύσει και αστυνομικοί κάνουν ανακρίσεις», κατά την ίδια πηγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ