ΚΟΣΜΟΣ

Την υποστήριξη των ΗΠΑ στην Τουρκία επανέλαβε ο Τραμπ

Την υποστήριξη των ΗΠΑ στην Τουρκία επανέλαβε ο Τραμπ

Την υποστήριξη των ΗΠΑ στην Τουρκία επανέλαβε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας.

Όπως έκανε γνωστό ο Λευκός Οίκος, ο πρόεδρος Τραμπ επανέλαβε «την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στη Τουρκία ως στρατηγικό συνεργάτη και σύμμαχο του ΝΑΤΟ»

Ο Τραμπ μίλησε ακόμη και για την κοινή δέσμευση ΗΠΑ και Τουρκίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε όλες της τις μορφές, ενώ χαιρέτησε τη συνεισφορά της Τουρκίας στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Από την πλευρά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τον αμερικανό πρόεδρο να σταματήσει την υποστήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ προς τους Κούρδους πολιτοφύλακες (YPG) στη Συρία, σύμφωνα με το CNN Turk.

Ακόμη, οι δύο ηγέτες κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν συζήτησαν την εγκαθίδρυση ζώνης ασφάλειας στη Συρία, την προσφυγική κρίση, αλλά και την τρομοκρατία, σύμφωνα με το NTV.

Ο Ερντογάν ζήτησε την υποστήριξη του Τραμπ στη μάχη κατά του δικτύου του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, ενώ οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης στην από κοινού ανάληψη δράσης για την ανακατάληψη της πόλεων Ράκα και αλ Μπάμπ στη Συρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ