ΚΟΣΜΟΣ

Δίδυμες γνώρισαν τους αστυνομικούς που τις έσωσαν πριν 20 χρόνια (Pics+Vid)

Δίδυμες γνώρισαν τους αστυνομικούς που τις έσωσαν πριν 20 χρόνια (Pics+Vid)
ketv.com

Στις 17 Ιανουαρίου του 1997 ο Tom Woracek ξύπνησε νωρίς για να ετοιμαστεί για τη δουλειά του. Ήταν τέσσερις το πρωί όταν παρατήρησε ότι κάτι πήγαινε στραβά.

 

«Είδα φως μπροστά από την εξώπορτα αναμμένο και δαχτυλικά αποτυπώματα πάνω σε αυτή. Φώναξα στην Marlene και είπα: "τα κορίτσια έφυγαν" ».

Για κάποιο λόγο η 3χρονη Kourtney και η δίδυμη αδερφή της Jennifer είχαν αποφασίσει να βγουν στον χιονισμένο δρόμο. Λίγη ώρα αργότερα, ο πατέρας τους κάλεσε την αστυνομία και μέσα σε λίγα λεπτά αστυνομικοί του τμήματος της Omaha κατέκλυσαν την περιοχή.

Οι θερμοκρασίες ήταν «πολικές» και οι δυο μικρές είχαν χαθεί. Δυο από τους αξιωματικούς που έψαχναν τα κοριτσάκια ήταν ο Troy Kister και ο συνεργάτης του Allen Wagner. Για καλή τύχη των κοριτσιών το αυτοκίνητό τους είχε κολλήσει στο χιόνι. Βγήκαν έξω από αυτό και αποφάσισαν να περπατήσουν με τα πόδια.

Παρατήρησαν ότι υπήρχαν πατημασιές στο χιόνι. Περπατώντας άκουσαν φωνές και βρήκαν τα κοριτσάκια. Είχαν περάσει σαράντα έξι λεπτά από την στιγμή που άρχισαν να τα ψάχνουν και τα εντόπισαν σε ένα σοκάκι.

dfddd

(Πηγή: ketv.com)

Και οι δυο υπέφεραν από υποθερμία και κρυοπαγήματα . Αντί να περιμένουν τα ασθενοφόρα ο Allen Wagner τύλιξε την Jennifer με το μπουφάν του.«Θυμάμαι τα χέρια της ήταν σαν μπάλες από πάγο». Στη συνέχεια τις τοποθέτησαν μέσα στο περιπολικό και τις μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Για μήνες έκαναν φυσικοθεραπείες καθώς από τα κρυοπαγήματα κινδύνευαν να χάσουν τα χέρια και τα πόδια τους.

Πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να δουν το βίντεο της διάσωσης τους αλλά και να γνωρίσουν τους αστυνομικούς που τις έσωσαν. Οι 23χρονες κοπέλες υποφέρουν ακόμα από αρθρίτιδα, έχουν όμως ένα αίσθημα ευγνωμοσύνης για την δεύτερα ευκαιρία που έχουν στην ζωή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ