ΚΟΣΜΟΣ

Η επιστήμη επιβεβαιώνει τη Sophia Loren: Οι λάτρεις των ζυμαρικών είναι πιο υγιείς

Η επιστήμη επιβεβαιώνει τη Sophia Loren: Οι λάτρεις των ζυμαρικών είναι πιο υγιείς
Youtube

Η Ιταλίδα ηθοποιός Sophia Loren είχε πει κάποτε: «Ό,τι βλέπετε οφείλεται στο σπαγγέτι». Αν τα μακαρόνια είναι αρκετά καλά γι' αυτήν (και την σιλούετα της) τότε σίγουρα είναι καλά και για εμάς.

 

Ευτυχώς για τους λάτρεις των ζυμαρικών τώρα έρχεται και η επιστήμη να επικυρώσει όσα έλεγε η διάσημη Ιταλίδα ηθοποιός.

Σύμφωνα με νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Εταιρίας Παχυσαρκίας όσοι αγαπούν τα μακαρόνια έχουν καλύτερη ποιότητα διατροφής σε σχέση με εκείνους που δεν καταναλώνουν ζυμαρικά.

«Οι νέες διαιτητικές οδηγίες για τα έτη 2015-2020 ενθαρρύνουν την κατανάλωση όλων των τύπων σιτηρών επειδή παρέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά. Τα ζυμαρικά μπορούν να αποτελέσουν δομικό συστατικό μιας καλής διατροφής», εξηγεί η διαιτολόγος Diane Welland, από την Εθνική Επιτροπή Ζυμαρικών.

«Η ανάλυση αυτή υπογραμμίζει τη διατροφική αξία των σιτηρών, όπως των ζυμαρικών. Δείχνει ότι όσοι καταναλώνουν ζυμαρικά έχουν καλύτερη ποιότητα διατροφής σε σχέση με όσους δεν τρώνε μακαρόνια».

Αυτοί που τρώνε ζυμαρικά προσλαμβάνουν ικανοποιητικές ποσότητες σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως το φυλλικό οξύ, ο σίδηρος, το μαγνήσιο και οι φυτικές ίνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ