ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Σχεδιάζουν κατασκευή αλεξίσφαιρου φράχτη στον Πύργο του Άιφελ

Παρίσι: Σχεδιάζουν κατασκευή αλεξίσφαιρου φράχτη στον Πύργο του Άιφελ
REUTERS/Charles Platiau

Ο δήμος του Παρισιού σχεδιάζει την δημιουργία ενός αλεξίσφαιρου γυάλινου τοίχους ύψους 2,5 μέτρων γύρω από τον Πύργο του Άιφελ για να ενισχύσει της ασφάλεια του εμβληματικού μνημείου.

Πρόκειται για έναν αλεξίσφαιρο φράκτη που θα περιβάλλει τους κήπους του Πύργου του Άιφελ, εξήγησε ο Μπερνάρ Γκοντιγέρ, πρόεδρος της εταιρείας εκμετάλλευσης του μνημείου στο δημοτικό συμβούλιο της γαλλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien που αποκαλύπτει με σημερινό της δημοσίευμα το σχέδιο.

Η κατασκευή θα αντικαταστήσει τους μεταλλικούς φράκτες που υψώθηκαν γύρω από τον Πύργο του Άιφελ από το περασμένο καλοκαίρι, οπότε ελήφθησαν ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι εν όψει του Euro 2016.

«Βρισκόμαστε στο στάδιο της διερεύνησης», διευκρίνισε η δημοτική αρχή της γαλλικής πρωτεύουσας.

Το πρόγραμμα εντάσσεται σε ένα ευρύ σχέδιο για την ενίσχυση της ασφάλειας, εκσυγχρονισμό της υποδοχής και βελτίωση των ανέσεων κατά την επίσκεψη του δημοφιλέστερου μνημείου του Παρισιού, συνολικού ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ. Η πρόσβαση στον περιβάλλοντα χώρο του Πύργου θα παραμείνει δωρεάν.

Μέλη του δημοτικού συμβουλίου πάντως εκφράζουν ανησυχίες μήπως το μνημείο μεταβληθεί σε «φρούριο», αναγνωρίζοντας παράλληλα την ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας.

Ο Πύργος του Άιφελ, ο οποίος εγκαινιάσθηκε με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης το 1889, είναι το σύμβολο της πόλης του Παρισιού και το μνημείο με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο, με έξι εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ