ΚΟΣΜΟΣ

Οι Galeries Lafayette εκδίωξαν καρκινοπαθή για λόγους ασφαλείας

Οι Galeries Lafayette εκδίωξαν καρκινοπαθή για λόγους ασφαλείας
Facebook/ LeParisien

Με την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης να δηλητηριάζει την καθημερινότητα της Γαλλίας ένα ακόμη περιστατικό προκαλεί αντιδράσεις. Όλα ξεκίνησαν όταν μέλος της ασφαλείας του γαλλικού πολυκαταστήματος Galeries Lafayette δεν επέτρεψε την είσοδο σε καρκινοπαθή πελάτη.

Η γυναίκα μπήκε στο κατάστημα της Τουλούζης για να αγοράσει μία καρφίτσα και να διακοσμήσει το σκουφάκι που κάλυπτε το κεφάλι της διότι είναι καρκινοπαθής και έχει χάσει τα μαλλιά της.

Όταν έδειξε στον φρουρό του καταστήματος το γυμνό κεφάλι της εξαιτίας των χημειοθεραπειών εκείνος επέμεινε ότι πρέπει να βγάλει το σκουφάκι της όσο θα κάνει τα ψώνια της, πράγμα που η ίδια αρνήθηκε να κάνει.

GAL1

Μαμά, ήθελες απλώς να διασκεδάσεις κάπως αγοράζοντας μία καρφίτσα για να καρφιτσώσεις στο μάλλινο σκουφάκι σου για να είναι πιο χαρούμενο, αλλά, αντί γι΄αυτό, έφυγες από το κατάστημα κομμάτια και ταπεινωμένη" έγραψε η κόρη της στο Facebook προκαλώντας κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

"Είμαστε εξοργισμένοι που αυτή η μεμονωμένη πράξη που αντιβαίνει στις αρχές μπόρεσε να συμβεί στην καρδιά του δικού μας καταστήματος" αναφέρεται σε ανακοίνωση των Galeries Lafayette.

GAL2

Η διεύθυνση της επιχείρησης εξήγησε ότι κατ΄εφαρμογή των έκτακτων μέτρων κατά της τρομοκρατίας, ορισμένοι από τους φρουρούς ασφαλείας των καταστημάτων της έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν από επισκέπτες να αφαιρέσουν οτιδήποτε κρύβει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Ωστόσο διευκρίνισε ότι είναι σημαντικό τα μέτρα αυτά να μην εφαρμόζονται καθ΄υπερβολήν και ότι έλαβε μέτρα κατά του υπαλλήλου ασφαλείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ